booked.net
 
 

 

Damat

 Bu "lider" mukallitleri ile Dünya'nın işi zor..!! - 17/10/2019





Vatan Demirci
E-Posta
Suriye harekatı ( barış pınarları..) dünyanın dengesinin pamuk ipliğine bağlı olduğunu ortaya koyarken, İnönü'nün , büyük devletler ile fazla samimiyetin, (aynı çuvala girmek...) ne denli güvenilmez sonuçlar doğuracağına dair öngörüsünü de doğruladı.
Cumhurbaşkanının hafta sekiz gün ondokuz, her vesile ile ve her zeminde, uluslararası ölçekte veya bölgesel çapta "stratejik" işbirliği içinde olduğu "lider" makyajlı kişilerin , omurgalarının ne kadar hareketli olduğu gerçeği ile karşı karşıyayız..
Eskiler hatırlar,en kıvrak oryantaller arasında,, dansöz Nana 'nın yeri ayrıdır., ..
Ama , Suriye tiyatrosunda, stratejik olan ve olmayan ortakların kıvırmalarına baktığınız zaman, dansöz Nana'nın bile amatör kaldığı görülüyor.
Çizgi roman kahramanı ile at hırsızı arasında bir karakter görünümü veren Trump, Cumhurbaşkanına tahkir edici ifadeler içeren bir mektup yazıp, marifet gibi, Kongre'nin ileri gelenleri ile yaptığı toplantıda açıklamış...
Mektupa kullandığı tümceler ve benzetmeler, içdünyası hakkında bir fikir veriyor..Genelde tweet boyutlarında kendini ifade alışkanlığı olan bir kişi bakımından bu derece bir seviye yoksunluğunu yadırgamamak gerekse de, bahse konu kişi Abd Başkanı olunca işin rengi değişiyor...
Sadece Trump'ın beyin bağlantılarında değil, Kongre içinde de devrelerin yandığı anlaşılıyor,..
Yakın bir zaman içinde, Başkan ile, Suriye gibi önemli bir konuyu görüşmek üzere, Abd'ne gidecek, Türkiye cumhurbaşkanı ve ailesi hakkında yaptırım ve "mal varlığı " soruşturma tasarılarını gündeme almayı, "kuvvetler ayrılığı" iyi çalışıyor argümanı ile savunmak zor ve dahi inandırıcı değil..
Trump'tan, Boris' e, hayli kıdem almış olmasına rağmen Putin'den ismini zikretmeye değmez diğerlerine bir yelpaze açtığınız zaman,-çok az sayıda istisnalar dışında- son nesil lider örneklerinin, oynaklıklarına bakınca, Dünyanın geleceği hakkında ümitvar olmak bayağı zahmetli bir çabayı gerektiriyor..
Özellikle Türkiye bağlamında,!! , Her ne hikmetse, Cumhurbaşkanının elinin değdiği muhterem şüreka'nın nerdeyse tamamı, Türk askeri , Suriye'den, çıksın tam tamları çalıyorlar,.
Mesele sadece Suriye'de Fırat'ın doğusuna konuşlanan teröristler değil,Suriye''de askeri harekat bakımından,;
"Arı kovanına çomak sokmak" tabiri yetersiz, "ayı ile aynı çuvala girmek" de tam karşılığı değil, durum,; doyma duygusunu yitirmiş vahşi sırtlanların arasında devriye gezmeye benziyor.... !!


Vatan Demirci


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;

AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.