booked.net
 
 

 

Damat

 Kılıçdaroğlu - 11/02/2020





Zahit Emiroğlu
E-Posta
Kılıçdaroğlu uzun zamandır gündemde tuttuğu fetö siyasi ayağı konusunda beklenen açıklamayı yaptı, doğrudan ve net olarak Cumhurbaşkanını işaret etti..
Başbuğ, aynı konuda, Akp meclis gurup yönetimini ima ederken, Kılıçdaroğlu, onları siyasi ayak değil "siyasi ayakçı" olarak tanımladı, siyasi ayak konusunda da cepheden Cumhurbaşkanını suçladı..
Cumhurbaşkanı, kendi meclis gurubuna , Başbuğ'a karşı hukuki yollara müracaat talimatı verirken, bu kez, ana muhalefet liderinin ; doğrudan kendisi ile ilgili ithamına muhatap oldu..
Yargı kararlarında terör örgütü olarak tanımlanan ve terörist seviyesinde muhakeme edilen fetö denilen teşkilatın siyasi kanadının başı olarak işaret edilmek,- bilinen hassasiyeti nazara alınınca- Cumhurbaşkanı için hayati derecede önemli bir suçlanmayı gündeme getiriyor..
Kılıçdaroğlunun ithamı doğrudan kendisini hedef aldığı için, yasal/yargısal başvurunun bizatihi kendisi tarafından yapılması gerekiyor, meselenin siyaseten delege edilmesi mümkün değil..
Ne parti teşkilatı ne de meclis gurubu muhatap alınmayıp , sadece kendisi ile ilgili bu kadar önemli bir suçlanmanın siyasi ve cezai bedeli ihmal edilemez boyutta....
Görmezden, duymazdan gelinecek gibi değil, yargı boyutunda bir hak arama ve hesaplaşma zorunlu gözüküyor..
Konu, Cumhurbaşkanının takdirini aşmış ve neredeyse Cumhuriyet Savcılarının görev alanına dahil olmuş durumda..
Ana muhalefet lideri, Cumhurbaşkanını, süreklilik arz eden bir terör eyleminin baş faili olarak kamuoyuna ve de dolayısı ile kamu düzenine ihbar ediyor..
Cumhurbaşkanının, Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulunması bir dizi anayasal ve yargısal komplikasyonu ortaya çıkaracak, dokunulmazlık meselesi, dava açılması ve açılan davanın, -Başbuğ hakkındaki dava ile irtibatı nedeniyle Ceza Muhakemesi Kanunu bakımından birleştirilmesi gibi- olasılığı kuvvetli konular nedeniyle, davayı Türkiye gündeminin başat meselesi haline getirebilir ve davanın seyri, tahmini mümkün olmayan bir hal alabilir..
Sonuç olarak, Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanını fetö yargılamaları içine dahil etmek bakımından hayati bir hamle yapmış bulunuyor..


Zahit Emiroğlu


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;

AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.