booked.net
 
 

 

Damat

 Bakanlıklar, cenaze levazımatçısı gibi...!! - 29/10/2014





Serdar Sucu
E-Posta
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı(ETKB), Madencilik faaliyetleri izin ve uygulama yönetmelikleri başta olmak üzere, Maden Kanunu ve uygulanmasına ilişkin çeşitli yönetmelik, tüzük ve yönergelerle, madencilik alanında güvenli bir iş ortamının, tesisi ve denetimini yapmak mükellefiyetinde..
Çalışma ve Sosyal güvenlik Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği ile ilgili Tüzükler başlığı altında çeşitli tüzük düzenlemeleri, İş Sağlığı ve Güvenliğine İlişkin yönetmelikler başlığı altında, yönetmelikler ve Genelgeler başlığı altındaki çeşitli düzenlemeler ile,- iş güvenliğini sağlamak için- denetim yapma ve tedbir alma mükellefiyetinde..
Mevzuat bakımından bir eksiklik görülmüyor, ama iş güvenliği, Türkiyede giderek bozuluyor..
Dünyanın sayılı maden faciaları arasına giren Soma felaketinin üzerinden kısa bir süre geçmesine rağmen, Ermenek'te yeni bir maden facia ile yüzleşiyoruz..
Soma faciasında, ilgili ve sorumlu olması gereken bakan,maden kuyusunun başına gitmiş, ve cenazelerin çıkarılmasını, adeta bir medya mensubu gibi nakletmiş ve kriz yönetimindeki başarısından bahisle adeta kahraman ilan edilmişti..İş güvenliğinden sorumlu bakan ise, sağlık nedenleri ile uzaktan beyanlarla konuya müdahil olmuştu..Bugün aynı sahneleri bir kere daha yaşıyoruz, ilgili bakanlar, Ermenekte, maden sahasında, medya mensuplarının defalarca naklettikleri bilgileri, yüzlerindeki acılı ifadelerle tekrar ediyorlar ama ne hikmetse "sorumluluk" konusu gündeme gelmiyor.. Maden kazalarında yaşanan bu ilkellikler ve kaybolan canların sorumlusu olarak, acaba, arkadan vurulmuş, mahzun "cumhuriyet"'imiz gösterilir mi..!! olur mu, olur..


Serdar Sucu


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;

AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.