booked.net
 
 

 

Damat

 BİR MEDYA ANLAYIŞININ ÖLÜM İLANI - 02/03/2012





Gündüz Peşkirci
E-Posta
Merkez medya denen medya,bir diğer tanımla ağırlıklı olarak muhafazakâr medyanın dışında kalan medya ,AKP iktidara gelene kadar her zaman iktidarlar üzerinde baskı kurmaya çalıştı.

Sebebi basitti; ana akım da denilen bu medyanın sahipleri olan iş adamları, iktidarın himmetine sürekli ihtiyaç duyuyorlardı.Bu himmetten yararlanmanın yolu da sahip oldukları medya olanaklarını, demoklesin kılıcı gibi iktidarların üzerinde tutmaktı.

El hak, bunu hakkıyla da yaptılar. Bu tanımlı medyanın yöneticileri, askerler ile gayr-ı tabii ilişkilere girdiler, başbakanlara saldırdılar, bakanları tehdit ettiler.Benzer nitelikte olan ve ortaya çıkmayan bir sürü olayın varlığı biliniyor.

Gazetecilik hariç her şeyi yaptılar.Şimdi devir değişti; iktidar, kolpacı askerlerin olduğu kadar, merkez medyanın da gücünün kendisini artık etkileyemeyeceğini test etti ve davranışlarını buna göre ayarladı.İktidar gücü deyişinden,Erdoğan'ın şahsi karizmasının gücünü anlamak lazım.
Bugün artık merkez medya,sıradan bir gazetecilik eleştirisini bile Erdoğan’ın hoşgörü sınırları içinde yapabilir.
Eskinin, başbakanlara hakaret ölçüsünde eleştiri yazan şahinlerinin, bugün Başbakan karşısında kullanırken komik oldukları itinalı üslup,gazetecilik kariyerlerinin kalitesi konusunda ,bu mesleği hakkıyla yapmak isteyenlere ibret olacak değerdedir..

Yakın geçmişin hükümet bozan,hükümet kuran,darbe pohpohlayan,darbeci reklamı yapan gazetecileri; artık isteseler bile saf gazetecilik yapamazlar.
Can Ataklı'nın son ifşaatı,can çekişmekte olan bu medya zihniyetinin adeta ölüm ilanıdır.


Gündüz Peşkirci


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;

AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.