booked.net
 
 

 

Damat

 Mahkum mu, Dominyon Valisi. mi !! - 12/11/2014





Ömür Özdilek
E-Posta
İmralı ziyeretçileri yeni talimatları paylaştılar.
Uzun zamandır dillere pelesenk olan ama kimsenin (bir kaç kişi hariç) içeriği hakkında kesin bilgi sahibi olamdığı yol haritası üzerinde konuşulmadığını ama süreci etkileyen tıkanıklığın aşılması konusunda mutabakat olduğunu açıkladılar.. Tıkanıklık denilen şey basit bir lavabo tıkanıklığı değil , öyle olsa, çok etkili lavabo aç'lar ile sorun çözülürdü ama öyle bir çözücü (ABD hariç) gözükmüyor.. ABD'nin, süreci müdahil olarak yönlendirmek istediğine dair şüpheler, hükümet kanadını etkiliyor, imralı ve Kandil ve diğer türevler bakımından ABD zaten ezeli ve ebedi müttefik..
Yenilenen tlimatlar arasında, yol haritasının bir an önce taraflarca paylaşılması (imralı, kandil v.d), müzakere makanizmalarının devreye girmesi, imralının müzakere konforu sağlanması ( yeni ikametgah ,sekreterya v.d) hususlarının öne çıktığı anlaşılıyor ..
Gidip gelme ile görevlilere göre, "silah bırakma" zaten gündemde değil, Hükümetin , bir çözüm kuruluunu da görevlendirdiği anlaşılıyor..
Şiddet ile demokrasi üretme üzerine, ayağı tere basmayan retorikler bir tarafa bırakılırsa, kendilerini, imralı ve kandil ile devlet arasında koordinasyon görevlisi olarak konumlandıran ve İmralı tarafından tayin edildiklerini ileri süren hdp'lilere göre, çözümün mimarı imralıdır ve yönlendirici olarak oradan kerteriz alınmalıdır... imralının tayin tasarrufu üzerinde kimsenin söz hakkı olmadığını (devlet dahil) ve bu hususun müzakereye kapalı olduğu da açıklandı.Bu güne kadar olan gelişmelere bakınca, silahlı isyan bir tarafta, kendisini( siyasal temsilci olarak değil) imralı tarafından koordinatör olarak tayin edilmiş olarak görenler bir tarafta ve devlet diğer tarafta.. imralı da adeta, bölgeye tayin edilmemiş ama tayin edilmesi garanti, bir dominyon genel valisi edası ile süreci yönetiyor. bu denklemde kürt yurttaşlar yok onlara ağalık yapanlar var, ağalık düzeni,silahlı siyasi ağalığa evrilmiş olarak devam ediyor..


Ömür Özdilek


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;

AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.