booked.net
 
 

 

Damat

 Öğretmenler'i kim koruyacak..?? - 24/12/2014





Amber Korkmaz
E-Posta
Haber başlıkları dehşet verici, "öğrenci velisi tarafından öldürülen öğretmen", öğrenci yakınları öğretmene saldırdı", "veli öğretmenin burnunu kırdı", öğretmene zayıf verdin dayağı", "okul bahçesinde öğretmen darp edildi", "cep telefonunu isteyen öğretmenini darp etti",
Önüne gelen, öğrenci, veli farketmiyor, öğretmene saldırıyor, bu cesaret nereden kaynaklanıyor.. Tedrisat geleneğimizde, okula başlıyan çocuk, , "eti senin kemiği benim" güveni ve saygısı ile öğretmene teslim edilirdi..Öğretmenler arasında yapılan ankette, "can güvenliği endişesi taşıyan öğretmenler önemli bir yüzde teşkil ediyor.. Boş kağıt verdiği için sıfır alan öğrenci velisi tarafından darp edilen bir öğretmen, "sınav sonuçlarını başka bir kurul versin", biz sadece eğitelim,not vermekten "korkuyoruz.".dedi.. Cumhuriyet'ten 2002' ye kadar yapılan derslik sayısını katladık diye övünenler, işin bu tarafına neden bakmazlar.. Atanamayan öğretmenler, darp edilen, öldürülen öğretmenler ve okullaşma oranı ( bakanlık verilerine göre tüm eğitim kademelerinde okullaşma oranı hızla artıyor, en yüksek artış oranı, %70'ten %76'ya yükselen liselerde), bir arada düşünüldüğünde garip bir tablo çıkıyor.. Öğretmeni küstürülen, korkutulan bir toplumda, eğitimin kalitesi nasıl arttırılacak..
Atatürk, öğretmen sorumluluğunu , " Muallimler, Cumhuriyet sizden fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür, nesiller ister" düsturu ile tanımlamış..
kendileri her türlü baskı altında olan muallimler, nasıl, vicdanı hür nesiller yetiştirecekler..
Bu sorun, çözüm süreci denilen "ucube"ye sarfedilen mesaiden çok daha fazla bir ilgiyi hak ediyor..


Amber Korkmaz


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;

AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.