booked.net
 
 

 

Damat

  Bürokrasi, Meclise iltica halinde..!! - 10/02/2015





Mehpare Gülcüi
E-Posta
Seçim takvimi işliyor, aday adayları hazırlıklarını yapıyorlar..10 şubat, bürokratlar ve YSK tarafından, diğer istifası öngörülen aday adayları için son tarih..
AKP, 2002'den bu yana tek başına ve arada bir sızlansalar da mutlak manada iktidar erkini kullanıyor.. Demokrat parti iktidarından bu yana, bu kadar uzun süre tek başına yürütme erki başta olmak üzere devlete hakim olmuş bir parti örneği,, çok partili demokrasi tarihimizde yok..
3 Kasım 2002'den bu yana günahı ile sevabı ile, bu dönem'in sorumluluğu akp kadrolarının omuzlarında..
Silahlı bürokrasi (TSK) komplo davaları ile adeta kışlasına çekilmeye mecbur edildi. yargı, Anayasa değişikliği yapılarak, bünyede yerleşip metastas yapmakta olduğu iddia edilen bir yapıdan arındırılmaya çalışılıyor..bürokrasi' de muhalefetin iddiasına göre, cumhurbaşkanı'nın Başbakanlığı döneminde, emir ve komutası altında dizayn edildi.. İktidar kanadı tarafından, 7 haziran seçimleri,,Cumhuriyet'in ana aksının değiştilerek, Osmanlı'da mündemiç değerlerin öne çıkarılacağı yeni bir dönem olarak tasarlanıyor.. bu kadar farklı bir gelecek tasarımına rağmen, bürokraside ağır sorumluluk yüklenmiş, tecrbe kazanmış ve en önemlisi sırlar paylaşmış kilit unsurların, iktidar partisinden aday olması normal olmakla beraber,bazı soruları akla getiriyor..cumhurbaşkanı'nın açık telkin ve muhalefetine rağmen, mit başkanının meclise yönelmesi hem görev etiği hem de baş rolünde olduğu projenin mahiyeti bakımından sorunludur.Yasalar by pass edilerek yapılan icraatların sorumluluğu bakımından, dokunulmazlık, geçici bir süre kanuni bir konfor sağlayabilir, ama geçicidir..


Mehpare Gülcüi


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;

AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.