booked.net
 
 

 

Damat

 Meclis kürsüsünde, Anayasa'yı tanımamak.... - 03/03/2015





Harun Kalkan
E-Posta
İçişleri Bakanı, hakkında verilen gensoru önergesi esnasında, kürsüden, "bu anayasayı tanımıyorum" beyanında bulunmuş..
Anayasa madde 83, yasama dokunulmazlığını düzenliyor,
TBMM üyeleri,Meclis çalışmaları esnasındaki sözlerinden dolayı, Başkanlık Divanı'nın teklifi üzerine başkaca bir karar alınmaması halinde, aynı sözleri meclis dışında da tekrarlamak ve açığa vurmaktan sorumlu tutulamazlar.
İçişleri Bakanı, TBMM üyesi değil, bakanlığa atanması sonucu, bakanlık sıfatı ile meclis çalışmalarına katılıyor ve aynı dokunulmazlıktan yararlanıyor.
Başkanlık Divanı, Anayasayı tanımama ile ilgili sözlerden dolayı her hangi bir karar almaya gerek görmediği için, aynı sözleri meclis dışında da söyleyebilir..
Anayasayı tanımıyorum diyen İçişleri Bbakanının ,Seçim dönemi olduğu için, istifası gerekiyor, muhtemelen aday olacak, ve aynı sözleri, bu anayasayı tanımıyorum" meydanlarda, söyleme imkanına sahip olacak,,
Ceza Kanunu, Beşinci Bölüm'de Anayasal Düzene ve Bu Düzenin İşleyişine karşı suçları düzenliyor..
Aynı bölüm madde 309 ile ; Anayasanın öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya, yerine başka bir düzen getirmeye, bu düzenin fiilen uygulanmasını önlemeye teşebbüs edenler ağırlaştırılmış müebbed hapis cezası ile cezalandırılırlar, hükmü, düzenlenmiş bulunuyor.. suçun oluşması için cebir ve şiddet kullanmak gerekiyor..
Terör örgütü, cebir ve şiddet kullanarak, anayasal düzene karşı bu suçu, yıllardan beri, her gün , kan da dökerek işliyor,..
Ülkenin İçişleri Bakanı ve teröristler, aynı anayasayı tanımıyorlar..
Anayasal düzenin değişmesi için, biri silahlı şiddeti kullanarak, diğeri de parlamento kürsüsünü kullanarak ve müzakereler yoluyla, işbirliği yapıyorlar..
Ergenekon terör örgütü adı verilen ve bugün büyük bir kısmı hayali olduğu ortaya çıkan sözde örgüt'e mensup oldukları iddiasıyla binlerce kişi,, aynı anayasal düzenin bir parçası olan hükümete karşı, "sözde" eylemleri nedeniyle yargılandılar ve yıllarca hapiste kaldılar, mahkumiyetle sonuçlanan davaların bir kısmı temyiz aşamasında bazıları yargılamada hak ihlalleri nedeniyle yeniden yargılama safhasındalar..
Terör örgütü ve var olduğu iddia edilen Ergenekon örgütü,aynı anayasal düzene karşı suç işlemekle itham ediliyorlar..
Terör örgütü,silahla ortadan kaldırmaya çalıştığı anayasal düzene karşı, yeni bir anayasal düzen için, hükümetle birlikte çalışmalarını sürdürüyor..
Ergenekon'un sözde darbecileri, canlarını kurtarmak için uğraşıyorlar.
Genel seçimlere,Anayasal Düzen, "fiilen askıda" olarak giidiliyor..


Harun Kalkan


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;

AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.