booked.net
 
 

 

Damat

 F4'lerin düşmesi, açık bir görev ihmalidir.. - 05/03/2015





Vedia Güleç
E-Posta
Bir F4 uçağı daha düştü, iki pilot şehit... Eskişehir Birinci Ana Jet Üssü'nden kalkan uçak, bir kaç gün önce çarpışarak düşen uçaklardan sonra, kayıp F4'ler kervanına katıldı... Yıl sonu envanterden düşeceği planlanmış bulunan bu tip uçakların bu kadar kayıplara rağmen, neden hala "planlama takvimine" göre uçurulduğu ve hizmetten çekilmediği sorusuna ciddi bir cevap gerekiyor. Düşe düşe ortadan kalkmaları bekleniyorsa, aynı zamanda yetişmiş pilot kaynağında da zaaflar meydana geliyor.

Azerbaycan ile "Turaz Şahini" adı verilen ortak tatbikatta, Azerbaycan, hangi uçaklar ile tatbikata katılmış, sorusu da cevaplanmalı.

Teknik olarak bu kadar tartışmalı ve miyadını doldurmuş uçakların, neredeyse günlük hale gelen kayıplardan sonra, hala hizmette tutulması, en hafif tanımlamasıyla görev ihmalidir. Askeri Ceza Kanununun ruhuna göre ihmalde tekerrürdür. Cürüm tarifi olarak, , Milli Müdafa vasıtatalarını dolaylı olarak tahrip fiilidir. Askeri Ceza Kanunu m.59 f.2 ... Milli Müdafaanın emniyeti için ehemmiyetli olan bir işletmeye muktazi olan bir vasıtayı....mesaisini ihlal eyleyerek işletmenin faaliyetini tehlikeye düşürme...

Genelkurmay, bu kadar büyük bir zaafı, yazılı açıklamalarla geçiştiremez...


Vedia Güleç


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;

AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.