booked.net
 
 

 

Damat

 Pilav üstü dönerden, emeklilere ikramiye vermeye.!!. - 25/03/2015





Ümmü Bağcı
E-Posta
Chp lideri, 7 Haziran seçimlerine giden yolda bütün gücüyle mühimmat devşiriyor.... Son gurup toplantısında, emeklilere iki maaş ikramiye taahhüdünü noter senedine bağladı..sözümü tutmazsam istifa ederim dedi.. borçluların borcunu ödemek gibi anlaşılacak bir seçim vaadinde de bulundu.. 1991 Genel seçimlerinde, Demirel, kim ne veriyorsa daha fazlası kampanyasıyla, seçimden birinci parti olarak çıkmayı başarmıştı..
chp'nin bu seçimlerde , kampanyasını yönetecek şirket, 2002 seçimlerinde, tombaladan çıkardığı partiye, alışılmadık promosyonlarla %7 civarında oy kazandırmış ve parlamento aritmetiğini alt üst ederek, akp'nin önünü açmıştı..( dyp ve mhp çok küçük puanlarla barajın altında kalmışlardı)..
aynı zihniyet bu seçimde chp'ne, bir türlü yapamadığı sıçramayı yaptırmaya çalışıyor.. 2002 seçimlerinde uyguladığı, pilav üstü döner eşliğinde şarkılı türkülü mitingler yerine, emeklilere noter taahhüdünde bulunmak gibi daha rafine bir yöntemii devreye almış..
Bir kaç gün önce , Yunanistan Parlamentosunda radikal sol hükümetin, yoksullukla mücadele için sunduğu yasa tasarısı kabul edildi.. yoksullara kira ve gıda yardımı yapılması öngörülüyor.. Başbakan Çipras, genel kurulda tasarıyı savunurken, karşı çıkan Avrupa Birliğini eleştirdi..
Aile ve sosyal Politikalar Bakanlığı, 2015 bütçe görüşmelerinde, kapsayıcı-tematik sosyal yardım programları ile sosyal harcamaların, 2014 yılında 26 milyar 561 milyon t.l tutarında olduğu açıklandı.. Yardım alanlar , muhtaç asker ailelerinden, yaşlılara, engelli yurttaşlardan, eşi vefat eden kadınlara, geniş ve geliştirilen bir yelpazede bulunuyor..
Sonuç olarak, düzenli yardım ve destekler artık, sosyal politikaların bir gereği olarak uygulanıyor..
liberal devlet safsatasının iflasından sonra, çare, sosyal devlet'in yeniden sisteme girmesi olarak ortaya çıkıyor..
chp, mevcut sosyal politikalara, alternatif iyileştirmeler önerirken, reel durum değerlendirmesini doğru yapması lazım..


Ümmü Bağcı


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;

AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.