booked.net
 
 

 

Damat

 Üstünü örtmek,, kelepçe takmak.. - 26/03/2015





Serbülent Sarıoğlu
E-Posta
Başbakan yardımcısı ve Hükümet sözcüsü Ankara belediye Başkanını, medyanın önünde yolsuzluk yapmakla , belli bir gurubu, kanuna aykırı olarak kayırmakla suçladı.. Başbakan parti disiplin makanizmalarını işletmeyeceğini açıkladı ve hükümet medyası "mesele kapanmıştır" manşetleri attı..Belediye Başkanı, "Başbakandan gelen mesaja uyacağım, artık konuşmayacağım, emir demiri keser, bizim parti chp'ne benzemez "dedi.. Chp bu işin neresinde anlaşılamadı... Hükümet'in en kıdemli üyelerinden biri ve parti kurucusu, çok ağır ithamlarda bulunmuş olmasına rağmen, konu kapatıldı, kol kamuoyuna önünde açık olararak kırıldı ama yen içinde tutuldu..
Akp geleneğinde, hukukun üstünlüğü, kanun hakimiyeti yerine, yol arkadaşlığı, partidaşlık, kadim dava misyonu gibi, kerameti kendilerinde olan ölçüler uygulanıyor ve her türlü dünyevi hesabı "Mahkeme-i Kübra'ya bırakma" tutumunu sürdürüyorlar..
Aynı gün, Ukrayna'da, yolsuzluk yaptığı iddia edilen bir Bakan ve yardımcısı, kabine toplantısı esnasında gelen polisler tarafından, kelepçelenerek derdest edildi..
Başbakan, bu tutumunu ",yolsuzluklarla mücadele kararlılığını göstermek için,gözaltı işlemini halka açık gerçekleştirmeyi uygun bulduk, ..
Biz her kuruşun hesabını yaparken,ülke savaştayken, halktan ve devletten çalan herkesin başına gelecek olan budur" sözleriyle açıkladı..
Romanya'da da,meclis, hakkında rüşvet soruşturması yapılan eski Maliye Bakanının dokunulmazlığını kaldırdı..
Ukrayna, ayrılıkçılarla ciddi bir savaş yürütüyor, yolsuzluk konusunda sicili bozuk, Romanya da yolsuzluklarla mücadele sicili bakımından bir Baltık ülkesi değil, ama bir "temiz eller" operasyonu ihtiyacı içinde oldukları anlaşılıyor..
Başbakan, ciddi bir yolsuzluk iddiası üzerine gitme kararlılığı gösterseydi, kamuda şeffaflaşma konusundaki zaafını telafi etme imkanı bulabilirdi.. Meselenin üstünü örtmekle,Yardımcısının iddiaları bakımından, şimdilik,suçluyu kayırma fiiline iştirak etmiş gözüküyor..



Serbülent Sarıoğlu


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;

AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.