booked.net
 
 

 

Damat

 Avrupa Parlamentosu aynı kararı (soykırım) 2004 yılında verdi.. - 17/04/2015





Hidayet Kantarcı
E-Posta
Avrupa Parlamentosu'nun Türkiye hakkında verdiği , 1915'te yaşananların soykırım olduğu nitelendirmesine dair kararı, , daha önce, 2004 yılında, Türkiye raporu oylanırken de önerge ile karara geçmişti....
2004 yılında, Türkiye ve AB arasında müzakerelerin başlamasına dair tavsiye raporu görüşülürken, Hollandalı Parlamenter Camiel Eurlings, değişiklik önergesi vermiş, Türkiye için, tam üyelik yerine imtiyazlı ortaklık önermiş, Hiristiyan Demokratların girişimi ile yapılan gizli oylamada bu önerge reddedilmiş, fakat aynı süreçte verilen, 1915'te yaşanan olaylarıni "Soykırım" olarak tanınmasına dair olan önerge ise kabul edilmiştir.
Aynı oturumda verilen diğer bir önerge ile, Heybeliada Ruhban okulunun derhal açılması ve Patrikhanenin Ekümenik sıfatını kamusal alanda kullanılmasına izin verilmesi talep edilmiş fakat bu taleplerin müzakerelerin başlaması bakımından bir ön koşul olmadığı vurgulanmıştır..
Sonuçta, Türkiye ile ilgili nihai rapor 262 hayır oyuna karşı 402 evet oyu ile Avrupa Parlamentosunda karara bağlanmıştır.,
Avrupa Parlamentosu, 2004 yılında, Türkiye raporu ile ilgili kararında zikrettiği hususu, bu defa 2015 yılında, özel bir gündem ile karara bağlamıştır.. Kararın,"yok hükmünde" veya "var hükmünde" olup olmadığı tarışmaları teknik mahiyet taşımakta olup, karşı karşıya olduğumuz sorunun önemini azaltmaz.. parlamentoya girme şansı olan, Ermeni aday yurttaşlarımızın beyanlarından, Avrupa Parlamentosu ile aynı görüşte oldukları anlaşılıyor.. Avrupa Parlamentosu kararını TBMM'nde, savunacak üyeler'in varlığı ile, mesele yeni ve farklı bir boyut kazanacak gibi görünüyor..


Hidayet Kantarcı


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;

AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.