booked.net
 
 

 

Damat

 Demokratik hesaplaşma ve "devr-i sabık".. - 20/04/2015





Güher Çiçekçi
E-Posta
Chp seçim beyannamesi açıklandı,uzun zamandır liberal safsatalar yağmuru altında "tu kaka" edilen sosyal devlet'e kesin dönüş var gibi gözüküyor..Akp belediyelerde başlatıp, uzun zamandır uyguladığı, doğrudan yardımlar ve gelir destekleri ile, kendi anlayışında sosyal politikaları hayata geçirdi ve oy tabanını konsolide etti.. Müslüman kardeşler'in orta doğuda uyguladığı, seçim sandığına "sosyal yardımlar ile" hakim olmak politikası, bir tür "dindar sosyal devlet" olarak, düzenin adaletsizliklerinden mağdur olanlar tarafından desteklendi..
Sistemik kriz artmaya ve göstergeler giderek bozulmaya başladığı bir dönemde, Türkiye genel seçime gidiyor..
2002 yılından bu yana iktidarda olan Akp, Türkiyeye çağ atlattığını ve yeni bir Türkiye eşiğinde olduğumuzu iddia ediyor..Akp öncesi, 2002 göstergelerinde, nufusun en zengin % 1' i toplam hasılanın, (servetin) % 39'una sahipken , akp iktidarında, bugün,nüfusun %1'i, ülke servetinin %54'üne sahip olmuş gözüküyor.. Bu ölçümlemeler,Akp iktidarında, sadece en zengin %1'e, toplam servetin %15'inin "ek" olararak transfer edilmiş olduğunu gösteriyor. Bu kadar yüksek bir zenginlik transferinin, %1 dışındaki kitlelere maliyeti 17 milyon yksul vatandaş olarak ortaya çıkmış gözüküyor., Chp, Akp'nin doğrudan desteklediği kitleler dışında kalan ve gelir transferinden nemalanamyıp, sadece, su yüzünde kalmaya çalışan kitlelere, damardan bir giriş yapmaya çalışıyor.. işsizlik, iç tasarrufun arttırılması, Yatırımlar, kaynak yaratma, cari açık, enflasyon, yeniden imf'ye muhtaç olma gibi teknik eleştiriler, hedefin doğru olduğu gerçeğini değiştirmiyor..
Akp, iktidara gelirken, üç (y) üzerinden eski düzenle hesaplaşacağını iddia ediyordu, yasaklar, yolsuzluk ve yoksulluk..13 yılın bilançosunda, yasaklar ile mücadelede alınan mesafelere rağmen, özellikle gezi olaylarından sonra iktidara hakim olan özgüven kaybı ve iç güvenlik pakati denen mevzuat değişiklikleri tartışma yaratıyor,yolsuzluklar konusunda, iktidar gemisi, 17/25 aralık torpidoları ile sancak tarafına iyice yatmış, trimi(dengesi) bozulmuş gözüküyor..yoksullaşma oranı da göz ardı edilemiyecek boyutlarda, toplumsal barışı, en azından moral anlamda tehdit ediyor.. Sonuç olarak Türkiye, bir oy'un, çok şeyi değiştirme gücünde olduğu bir seçim atmosferinde bulunuyor..


Güher Çiçekçi


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;

AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.