booked.net
 
 

 

Damat

 Hdp ve Türkiyeli kürt seçmenler.. - 03/11/2015





Kamil Çelik
E-Posta
7 haziran seçimlerinden bu yana , Hdp'nin "Türkiyeli"leşmesi başlığı ile sürreel bir propaganda yapılıyor.. Ülke sınırları içinde , ülke hukukuna göre kurulmuş bir partinin Türkiye'li olması gibi absürd bir hedefi siyasi sistem içine sokma gayretinin beyhudeliği bir yana, kürt seçmen nezdinde de münhasır bir vekaletin bulunmadığı, kısa zamanda ortaya çıktı..Terör örgütü ile organik bir görüntü içinde olma nedeniyle,Türkiyelili'liği tartışma konusu edilen bir oluşumun, devşirme oylarla demokratik bir unsur haline getirilmesi projesi baştan karaya vurdu..
Muhtelif analizler yapılabilir ama, esas mesele, Hdp bileşenlerine rağmen, kürt seçmenin Türkiyeli olma sürecini çoktan tamamlamış olduğu gerçeğidir..
"İnadına..." başlıklı, zor , tahakküm kokan sloganlarla, sistemi demokratikleştirme hülyalarına karşı, kürt yurttaşların, , üstelik, örgüte son yılların en sert operasyonunu yapan, iktidar partisine , barış içersinde, güzellikle oylarını verdikleri anlaşılıyor.. Bölge ile ilgili temel demokratik mesele, siyasetin çoğulcullaşmasının önündeki engellerin kaldırılması olarak gözüküyor.. Terörün baskısından kurtulmuş seçmen kendi rasyonel değerlendirmesine göre tercihini kullanıyor.. Hak Par'ın. bölgede, oylarını bir önceki seçime göre %100 arttırmış olması da, heterojenleşme bakımından dikkate değer bir örnek.. Demokrasi, bir takım projeler ile halkın oyunu "ütme" oyunu olmayıp, özgür iradelerin kendi siyasi kaderini belirlediği sistemin adıdır.... Türkiyeli seçmen ile, sadece, sistemin kıdemli, yorgun partileri arasında değil, terör parantezinden çıkamayan artificial oluşumlarla da,, ciddi bir güven sorunu olduğu meselesi, siyasetimizin yeni gerçeği..


Kamil Çelik


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;

AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.