booked.net
 
 

 

Damat

 Çeyrek Cumhuriyet altını... - 10/11/2015





Mürsel Kalaycı
E-Posta
Cumhuriyet'in 92. yıldönümünü kutlamaya doğru, Cumhuriyet'ten elimizde ne kaldı ve gerisi ne olacak, soruları, gündemi işgal etmeye başladı. Necip milletimiz, 7 Haziran'daki tercihini büyük ölçüde mevcut iktidar lehine olarak değiştirdi. Cumhuriyet'in kurucu Fırkasının devamı olan CHP ise seçmenlerce, eksik ziyade %25 bandında tahkim edilmiş durumda.

Adeta, Cumhuriyet altınının çeyreği olarak Cumhuriyet'e bağlılığını sürdürüyor.

İktidarı teşkil eden yapı ise yarım Osmanlı altını (Reşat veya Hamit yarım diye geçiyor) muhtevasında, diğer iki parti metal alaşımları bakımından tam ölçülemiyorlar, geçişkenlikleri yüksek. Önümüzdeki dönemde, çeyrek Cumhuriyet altını ile yarım Osmanlı altınının iktidar mücadelesi, siyasetimizi şekillendirecek gibi.

Cumhuriyet'in çeyrek altını, bünyeye yabancı başka alaşımlarla tağşiş edilerek saflığı bakımından tereddütler yaratıyorsa da seçmeni çeyreğe alışmış durumda. Şikayeti yok, vefasını sürdürüyor. İktidar partisi de yarım Osmanlı altınını tama( Hamit veya Reşat lira kulplu) iblağ etmeye çalışıyor.

Artık gün yüzüne çıkan ve karakteristiği iyice belirginleşmeye başlayan siyasi mücadele, laikler ve muhafazakar dindarlar arasında değil, Cumhuriyetçiler ile Osmanlıcılar arasında .

Cumhuriyetçiler, yüzüncü yıla, davayı taşıma kabiliyeti bakımından yeterli cesareti gösteremeyen ,mazisinden mahçup bir parti ile, Osmanlıcılar ise, cumhuriyet'in ürettiği bütün nimetleri, iktidar olanaklarıyla kullanıp, sürekli güç devşirerek, yaklaşıyorlar.

Halkımız, düğünlerde çoğunlukla çeyrek altın takar, Cumhuriyet'in yüzüncü yılına ulaşmak, bu kanlı coğrafyada bir düğün olarak kutlanmalı,bakalım, asırlık Cumhuriyet gelinine hangi altınlar takılacak...


Mürsel Kalaycı


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;

AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.