booked.net
 
 

 

Damat

 Güney sınırımızda Rusya/ABD hattı..!! - 22/01/2016





Renan Gezici
E-Posta
ABD ve Rus dışişleri bakananları Cenevre'de görüşmüşler ve hemen akabinde, Kamışlı'ya Rus askerleri, Ramelan'a da ABD askerleri konuşlanmışlar. Bilindiği gibi, Kamışlı, Nusaybin'in karşısında, Ramelan da Rakka'yakın ve petrol alanları içinde, her iki bölgede de hava alanları mevcut.

Eşzamanlı sayılabilecek bu hamlelerin, "Türkiye bakımından nasıl değerlendirilmesi gerekir" sorusuna verilecek yanıtlar, güney sınırımızı ve sonuç olarak da bütün Türkiye'nin güvenliğini yakından ilgilendiriyor.

Türk askerinin Başika (Irak) bulunmasına sert itirazlar yapanlar, Suriye'de babalarının çiftliği gibi asker oynatıyorlar.

2016, barış ambalajı altında anons edilen (ateşkes, yeni anayasa, seçimler v.d) ama esas amacının yeni paylaşım olacağı açığa çıkan müzakerelerin başlama yılı.

Sykes- Picot'tan bir asır sonra yeni bir masa kuruluyor, eski oyuncular ve yeniiler (kürtler, İran, Rusya v.d) dahil, herkes var, bizim durumumuz muğlak. İmparatorluk topraklarından yeni postlar çıkarılırken bize ne düşer, bir kadem çöl tilkisi kürkü alır mıyız bilinmiyor...

Büyük parçalar (sırt, karın v.s) paylaşılmış gibi. Arap baharı denen paylaşım, Tunus'ta, üniversite mezunu bir gencin, işporta tezgahınına el konulmasına protesto olarak, kendini yakmasıyla başlamıştı, aradan geçen zamana rağmen değişen bir şey yok, bugünlerde, yine Tunus'ta, bir başka genç yine işsizlik nedeniyle elektrik tellerinde intihar etti, olaylar tekrar başladı, "el aklı" ile bahar gelmiyor.

Suriye tarafına, ne karadan ne havadan burnumuzu çıkartamıyoruz, güvenli bölge, pyd/ypg için fiilen kuruldu, uçuşa yasak bölge ise, bize kaldı.

pyd/ypg/(pkk) (bugünlerde kuzu postuna girmiş tilkiler), Ayı (Rusya) ile Kartal'ın (Abd) himayesinde, sınırlarımızın iki tarafında, kantonlar ile hendekler arası misafircilik oynuyorlar. Arap baharı yalan oldu, İran yaz mevsimini yaşıyor, herkesle can ciğer kuzu sarması, sakın, yeni hedef, "Türk baharı" olmasın..!!



Renan Gezici


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;

AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.