booked.net
 
 

 

Damat

 Teröriste taziye, kurbanlara rahmet.. - 23/02/2016





Meral Germirli
E-Posta
Hükümet, canlı bombanın, Pyd/Ypg ilişkisini ortaya koydu. Kimlik tartışmalarının önemi yok. Van'da kurulan taziye çadırını HDP'li bir vekil de ziyaret etmiş. Taziye'ye katılanlardan, il başkanı seviyesinde bir parti eşbaşkanı; "kendi halkı için canını feda etmiştir" gibi cümleler ile bombacının bir kahraman olduğunu ileri sürmüş.

Bir tarafta, "pusuda" hayatlarını kaybedenler, diğer tarafta, "kahraman" bir canlı bomba. Aynı sınırlar içinde, aynı ülke vatandaşlarının, aynı hadise karşısında bulundukları yerler, duygusal kopuşa mı, yoksa, bir arada bulunması imkansız farklı dünyalara mı işaret ediyor?

Çözüm masasına dönülürse meselenin sağaltılacağını, acıların külleneceğini düşünenler ümitlerini koruyorlar. Anayasa'da yapıklacak bir iki madde düzenlemesi ile de, mutlu beraberlik günlerinin, kaldığı yerden devam edeceği şayiası da elan dolaşımda...

İyi niyetli beklentilerin bir mahzuru yoksa da, süreç maliyeti, her gün cenazeler olarak musallla taşlarına konuyor.

Güvenlik kuvvetlerine saldırılar, can kayıpları, geride kalmış tek parmağından kimliği tespit edilen ve kan üzerinden siyaset yapanlarca, "kahraman" ilan edilen bir canlı bomba.

Sil baştan güvenlik konsepti geliştirmeye çalışan devlet aklı...
Yüz yıllık sorunu ayaküstü çözme iddiaları, akiller, İmralı'daki bilge kişi...

Sonuç olarak, kürt siyasi aklı, Suriye'nin kuzeyindeki kargaşayı nasıl avantaja çevirebiliriz fırsatçılığı ile yeni hülyalara daldı.

Türkiye içindeki kavgalarını büyütmek kararı aldı, devleti, akilleri, naif, iyi niyetli demokrat destekçilerini kandırdı.

Yirminci yüzyılın ilk yarısında, İran'da Mahabat Cumhuriyeti başlığı altında yaptıkları, devlet ilanı denemesi, hüsranla sonuçlandı; sürüldüler. Aynı akibet, Suriye'nin kuzeyinde de tecelli edebilir. İran'da tuzağa düştüler, Ortadoğu'da da olmayacak rüyalara yatıyorlar.







Meral Germirli


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;

AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.