booked.net
 
 

 

Damat

 Dokunulmazlıkların kaldırılması..!! - 13/04/2016





Hüseyin Genç
E-Posta
İktidar partisinin 316 milletvekili imzalı , "dokunulmazlıkların kaldırılması" hakkında bir kanun teklifini meclise verdi.., Anayasa'nın ilgili maddesinde değişiklik yapılması öngörülüyor.. Teklif kabul edilip Anayasa değişikliği mümkün olyrsa, milletvekillerinin dokunulmazlıkları bakımından yeni bir uygulamaya geçilecek..
Teklifin gerekçesinde; teröre destek ve kamuoyunun bu husustaki hassasiyeti öne çıkarılıyor..
Dokunulmazlığın. "istismar" konusu olmaktan çıkarılması ihtiyacına vurgu yapılıyor..
Mecliste bulunan fezlekeler ile ilgili dıkunulmazlıklar hakkında,, Anayasa ve içtüzük hükümlerine göre işlem yapılması halinde , 94 çalışma gününe ve toplamda(maclis haftada 3 gün çalışıyor) 34 haftalık bir mesaiye ihtiyaç olduğu ve meclisin bu kadar süre aynı gündemle bloke olacağı endişesi de gerekçede yer alıyor..
Bu süreci aşmak için bulunan formül'ün, Anayasa'ya eklenecek geçici madde ile, mevcut fezlekeler hakkında, dıokunuılmazlıkların kaldırılması ve yargı prosedürünün başlaması olduğu anlaşılıyor..
Terörle mücadele, bugüne kadar bilinen boyutların ötesinde tedbirleri gerektiriyor, bunda tereddüt yok,
Bu noktaya gelinmesinde, devletin karar mercilerinde olanların,amatör ve çapı yetersizler tarafından yanıltılması önemli rol oynadı ve çok eleştirilen tenkil, (Sri lLanka örneği) tek çare olarak gündemde ( karar vericiler böyle söylüyor).. Türkiye gerçeğide özel olan sorunun , uyuşmaz örneklemeler üzerinden, kıraathane sohbetleri ile çözülür sanmanın ağır faturasını, bugün, yakınlarının tek tesellileri ,"Türk bayrağına sarılmak" olan ,genç şehitler, gaziler ödüyor.. ,
Yasama dokunulmazlığı temsili rejimin temel müesseselerinden biridir, parlamento üyelerinin şahsına tanınmış bir imtiyaz olmayıp, kamu yararını gözetmenin sigortası olarak, yasamanın bağımsızlığını sağlamak üzere ihdas edilmiştir..
Dokunulmazlıkların bir defaya mahsus olarak da ceffell kalem edip,kaldırılması ile, iktidar partisinin de içinde olduğu vekiller, yargı'nın radarına girmiş olacaklardır.. Yargının tarafsızlığı üzerine her kademede derin tartışmaların gündemde olduğu bu zaman diliminde, "dokunulmazlıkların kaldırılmasının, terörle mücadeleye katkısının etraflıca değerlendirilmesi zorunluluğu bulunmaktadır..
Terör bütün şehirleri tehdit etmekte olup, mücadelede, yeni ve Türkiye şartlarına özel tedbirlerin üzerinde yoğunlaşmak gerekmektedir..


Hüseyin Genç


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;

AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.