booked.net
 
 

 

Damat

 Siyasetin dili..!! - 12/05/2016





Feryal Külebi
E-Posta
Ana Muhalefet lideri TOOB toplantısında alışılmadık bir üslup kullandı ve yakın gelecekte" siyaset jargonunun" hangi istikamette gelişeceğinin sinyallerini verdi..,
" Kan" unsuru"nun, siyasi bir enstrüman olarak,yakın tarihte en bilinen kullanımı, merhum Erbakan'a ait.. Cumhuriyet'in paradigma değişiminin mutlaka gerçekleşeceğini,sadece , "değişimin"; "kanlı mı kansız mı" olacağı sorusunun, cevabının bilinmediğini ima etmişti.. Cumhuriyet tezleri ile suret-i katiyede mutabık olmayan milli görüş ve aynı siyasetin mirasçılarının iktidarında, "kansız" bir değişim yolunda önemli mesafeler alındığı bir gerçek.. Merhum Erbakan'ın, , dikkatlerden kaçan ; " gün gelecek iktidar noterden devr alınacak" mealindeki,öngörüsü de, bugünkü siyasi şartlara uygun düşmektedir.. ..
Diğer muhalefet partileri ile CHP arasında, özellikle 7 Haziran seçim sonuçları nedeniyle açığa çıkan ,"kronik ve "çözüm siyaseti bakımından "patalojik" ,mutabakatsızlık hali nedeniyle, hakim parti karşısında , siyaset, kilitlenmiş durumdadır..
CHP, kurucu ve tarihi misyonu nedeniyle, muhalefet ile yol ayrımına gelmiş gözüküyor..
İktidar ile yeni masa kurmak için alargada bekleyen etnikçi siyaset ve parti içi dengeler bakımından, muhalefet yapmayı askıya alan milliyetçi siyaset ile ortak bir muhalefet alanı geliştirmenin moral ve fiziki şartlarının bulunmadığı ve CHP'nin bu yoldaki çabalarının karşılıksız kaldığı biliniyor..
Kılıçdaroğlu'nun ,TOBB çıkışı bu gerçeğin ilanı gibi ..
İktidarın yan kuruluşu görüntüsünde, adeta, imtiyazlı bir KİT halinde olan TOBB başkanının cevabı, siyaset gerçeği ile bağdaşmayan, iktidar endeksli bir tavrın sürdüğünün işareti..
Sonuç olarak, CHP, yalnız yürümek zorundadır....


Feryal Külebi


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;

AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.