booked.net
 
 

 

Damat

 İftar bereketi... - 24/06/2016





Abdülaziz Bağrıyanık.
E-Posta
Ramazan, her zaman olduğu gibi, her seviyede iftar" lar ile bereketleniyor. Ramazan ayına girerken, "tantanalı iftarlardan kaçının, mütevazi iftarlar ile oruçlar açılsın" denilmiş olmasına rağmen, televizyonlara intikal eden devlet ricali iftarlarında ,aynı manzara yok.

Bu Ramazan, iftarlar daki bölünmüşlük de artıyor gibi, sokaklarda, imece usulü "yeryüzü iftarları" da var, köşklerde, külliyelerde, iktidara yakın seçilmişlerin oruç açtığı, nerdeyse" gökyüzü iftarları" da var.

Genelkurmay mahfillerinde, artık ihmal edilemez sayılara ulaşan, şehit yakınlarının, gazilerin katıldığı, mütevazi "vefa" iftarları da yapılıyor.

İman etmişlerin, hasbi şükürlerinin bir tezahürü olan "oruç" ların bereketi, orucun manasında saklı olup kâşanelerde oruç açmak, ibadetin ecrine fazladan bir sevap kazandırmaz...

"Takva amel" niyetinde olanlar için ayrıca bir mahzur da, "siyaset"in iftar sofralarının bereketini ifsad etme tehlikesi...

İftar bereketinden herkes nasiplenmeli ama, muhtelif hazurun karşısında , gıyap üzerinden siyaset yapmanın, amelin niyetine etkilsini, her siyasi olayın içinde olan, Diyanet Uleması'nın aydınlatma yükümlülüğü var.


Abdülaziz Bağrıyanık.


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;

AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.