booked.net
 
 

 

Damat

 Tsk ve "seccade"yi kirleten başıbozuklar - 29/07/2016





Yeşim Kaygısız
E-Posta
"Darbe ihaneti" teşebbüsü sonrası, asker allerjisi olan çevrelerde hareketlenme başladı.. Ergenekon ve Balyoz kumpası ile başlattıkları "işi" "darbe ihaneti" ile bitirme fırsatı doğduğunu düşünüyorlar.

Kemalistlerden sonra, bu defa zarar gelmez diye nöbeti emanet ettikleri "alnı secdeye değenler"den kurtulma operasyonu bahanesi ile, TSK'nn komuta kademesini parçalama projesi uygulamada.

Güvenlik sektörünü demokratik denetleme başlıklı caf caflı bir kılıf ile orduyu teşrih masasına yatırmak için iktidara baskı yaptıkları anlaşılıyor. İlk etapta, kararname ile Jandarma genel Komutanlığı ve Sahil güvenlik Komutanlığı, İçişleri Bakanlığına (mahalli yönetim birimlerine) bağlandı.
Emasya Protokolü'nün kaldırılması ile, Güneydoğu'nun ne hale geldiği ortada...

Genelkurmay Başkanlığı'nın siyasi otoriteye (yürütmeye) bağlanması başka bir mesele. Kuvvetlerin dağıtılması başka bir mesele...

Ellerinden gelse, Deniz Kuvvetleri'nin, Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğüne, Kara Kuvvetleri'nin de Kadastro Genel Müdürlüğüne bağlanmasını teklif edecekler.

TSK dışında, iç güvenlik ordusu teklif edenler de var,TSK'ya "paralel" silahlı bir gücün kontrolü ne kadar mümkün, "alnı secdeye değiyor" iyi niyetli referansı ile, orduyu teslim ettikleri "başıbozuk" çıktı, katliam yaptı...

Başıbozukları ayıklıyoruz derken orduyu parçalamak nasıl bir akıl, hangi akıl!


Yeşim Kaygısız


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;

AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.