booked.net
 
 

 

Damat

 Jet yargılama..!! - 02/06/2017





Nihan Bağcı
E-Posta
Atatürke hatırasına anasına ve aile efradına hakaret korosu işi bel altı dedikodulara vardırınca, toplumsal hassasiyet uyandı, soruşturma başladı , sanıklardan biri hakkında tutuklama uygulandı, yargılama başladı, ilk celsede tahliye kararı verildi, ..
Buraya kadar süreç normal bir ceza yargılaması prosedürü içinde cereyan ediyor..
Dikkati çeken, bütün bu yargılama işlemlerinin, 18 gün gün içinde gerçekleşmiş olması..
Son dönemde, siyasi yargılamalar kitlesel hale geldi, Ergenekon ile başlıyan süreç, Fetö davaları denen ,yeni toplu davalarla devam ediyor..
Bu yargılamalarda, soruşturma ile eş zamanlı tutuklama yapılıyor, iddianameler uzun zaman sonra hazır hale geliyor ve sonuçta ,tutuklama ile ilk duruşma arasında aylar geçiyor..
Bu yargı sistemi, 26. Genelkurmay Başkanını 2 yıl 2 ay tutuklu yargıaladı ve sonra pardon dedi....
Atatürk dönemi ile ve de kurucularından olduğu Cumhuriyet ile kadim bir zıtlığıı sürdüren çok insan var, siyasette, düşünce dünyasında v.d ... muhtelif saiklerle farklı düşüncede ama esas olarak, anti-laik bir pozisyonda konumlanıyorlar..
Esass hedef, laik Cumhuriyet, Atatürkü değersizleştirmeye çalışarak yol almaya çalışıyorlar,..
Bu da, yadırganacak bir mesele değil,Hukuk Devleti içinde, farklı düşüncelerin , bir arada bulunması , hak ve özgürlükler düzeninin gereği..
Sorun, fikri argümanların yetersizliğinin yarattığı çaresizlikle olsa gerek, ana avrat,kardeş, evlatlık üzerinden, ahlaksız ve gerçeğe aykırı yakıştırmalar yapmak....Mustafa Kemalin anası aile efradı, en az bu tarihçi allamelerin değerli aile üyeleri kadar saygıdeğer kabul edilmeli, "asgari haysiyet "seviyesinde bir tavır, bunu gerektirir..
Burada yadırganan; devlete hizmet etmiş bir çok insanın hayatlarını ,tutuklama, yargılama değirmeninde, "yemlik buğdayı" gibi öğüten sistemin, Atatürkün hatırası söz konusu olunca, sanıkları "Mısır pamuğuna" sararak yargılaması..




Nihan Bağcı


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;




AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.