booked.net
 
 

 

Damat

 Siyaset, Yargı, Devlet ve Adalet... - 21/06/2017





Demir Kaleağası
E-Posta
Mhp içindeki muhalif kanadın, olağanüstü topladığı kurultay bütün neticeleri ile iptal edildi..Muhaliflere göre; karar hukuki değil ,siyasi, yargı,; iktidar'a, desteği karşılığı ,Bahçeli'nin liderliğini kayırdı..
Kılıçdaroğlu, anayasa mahkemesini, olup biten karşısında sessiz kalmakla eleştirdi, temel hak ve özgürlüklerin ihyası , ,korunması görevini ihmal ettiğini iddia ediyor..
Cumhurbaşkanı, Anayasa m. 138 'e vurgu yaparak, yargıya,tavsiye, telkin ve tesir etmenin, Anayasa ihlali olduğunu ifade ediyor, tarafsız bir pozisyonda görüntü veriyor.. Zaman ,zaman yargıyı eleştiriyor..
Hdp, her kademesinde yargı ile ihtilaflı, milletvekilleri, Belediye Başkanları tutuklu yargılanıyor, bazıları mahkum oluyor, dünya ölçeğinde,, parlamentoda temsil edilmesine rağmen,,sayısal olarak , yargı tarassutunda en ön sırada..i..
"Yargı"dan , bu dönem,kayıtsız şartsız memnun olan tek part lideri Doğu Perinçek,, "son elli yılın altın devrini" yaşadığını ileri sürüyor..
Yargı ve siyaset kurumu ilişkisinde, parti içi demokrasi en belirleyici etken..
Akp ve Mhp 'nin başat özellikleri "lider" kültüne sorgusuz biat etmiş olmaları..
Vatan Partisi , geçmişte, farklı siyasi rotallarda seyir yapmış olsa da , kişiye bağlı bir liderliği kurumsallaştırmış durumda..
Bugünün siyasetinde, iktidar partisi, Mhp ve Vatan partisi, yargı konusunda azami müştereklerde buluşuyor..
Üç parti de, devlet bekası söz konusu olduğunda ,yargı'nın "Adalet sapma"larının ihmal edilebileceğini düşünüyor..
Hdp, yargı mağduru olduğu iddiasında, Chp ise, iktidar ve yargı özdeşliği iddiasında ısrarlı.. Anayasa Mahkemesi ve YSK gibi yargı erkinin zirveleri ile çok sert düzeyde çekişiyor...
Toplum, Anayasa oylamasında olduğu gibi, nerdeyse tam ortadan bölünmüş durumda....
Yakın geçmişte,Yargı'nın siyaset karşısındaki bağımsızlığı "jüristokrasi" bağlamında eleştirildi,..Bugün, yargı iktidar özdeşliği eleştirileri, siyaset kurumunun gündeminde.. ve de vahim olan husus; bağımsız yargı olmadan, demokrasinin kalitesinı yükseltmek zor....
..



Demir Kaleağası


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;




AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.