booked.net
 
 

 

Damat

 Demokrasi nöbetleri.. - 04/07/2017





Demir Kalkancı
E-Posta
İktidar , 15 Temmuz darbe kalkışmasının sene-i devriyesini, "demokrasi nöbetleri" ile anma hazırlığında..
İktidar , 2002 'den bu yana girdiği seçimlerde sürekli başarılı oldu ve "Demokrasi"; sandık düzeninde tıkır ,tıkır işledi..
Sandık sonuçlarına göre iktidar kazanımı konusunda, demokratik esaslar bakımından, Türkiyede herhangi bir sorun yok, olmadı..
15 Temmuz 2016 yılında, Akp iktidarının yaklaşık 15. yılı içinde , askeri bürokrasi kaynaklı bir kalkışma yaşandı, tamamı, iktidar sürecinde rutbe almış cemaat beslemesi olarak bilinenler, darbeye teşebbüs etti, millet sokağa çıkarak isyanı püskürttü, siyaset, iktidarı ve muhalefeti ile bir oldu, TBMM 'ne sahip çıktı..
Millet gövdesini isyancıların tanklarına siper ederken, iktidar kanadından tankların üzerine çıkan olmadı, suların durulması beklendi,sutre gerisinde kalındı..
İktidar, "devleti" kendisine , altın tepsi içinde teslim eden, demokratik düzeni, layıkı veçhile koruyamadığı, gerekli özeni göstermediği, basiretli bir muktedir gibi davranamadığı için, devlete sızan çete, 15 Temmuza cesaret edebildi..
Ceza hukuku sorumluluğu bakımından, , iktidarın "bilinçli taksir" ile ihmal içinde olduğu tartışılıyor..
Kendi asli sorumluluğunu ihmal edip, demokrasi nöbetlerini millete tutturmak, güzel de, 15 Temmuz 'un sene-i devriyesinde, iktidar da kendi özeleştirisini yapmak zorunda..


Demir Kalkancı


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;




AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.