booked.net
 
 

 

Damat

 Tsk'nin teamülleri.. - 03/08/2017





Sabiha Girgin
E-Posta
TSK alerjisi neredeyse genlerine işlemiş yeni Türkiye demokratları, son YAŞ toplantısından sonra, artık TSK'da hiç birşeyin eskisi gibi olamayacağını, hiyerarşik teamülün ortadan kaldırıldığını, büyük bir kazanım gibi ballandıra ballandıra anlatıyorlar.

Yüksek komuta terfileri konusunda, cari öngörülerin geçerliliğini yitirdiğini, sivil otoritenin takdirinin, kurumsal geleneğin önüne geçtiğini
anons ediyorlar.

Son yıllarda, YAŞ toplantılarındaki basiretsiz kararlar ile komuta kademelerindeki terfilerin, TSK'yı ne hale getirdiğini, kripto cemaatçilerin, darbeye cesaret edebilecek hale nasıl geldiğini, göz ardı ediyorlar.
İşin tuhafı, bu koroya bazı eski askerlerin de katılması.

Yarın, yeni bir iktidar gelse, TSk'ya dönüp; ".. askerlik ayrı bir uzmanlık alanı, kurum, kendi değerlendirmesini yapıp getirsin..." talimatını verse, Türkiye, demokrasi liginde, bir alt kümeye mi düşecek?

TSK'da mevzi kazanmış, çapulcular ile ilgili görülmekte olan davaların içeriğinden utanması, hicap etmesi gerekenler kimler?

Bir cemaate hoşgörü gösterilmesi nedeniyle, belediye zabıta bölüğünde bile olmaması gereken aymazlıklar, devlet ciddiyeti ile bağdaşabilir mi?

Türkiye, neredeyse üç taraftan kuşatılmış durumda, mengene her gün biraz daha sıkılıyor; siyaset, senin komutanın, benim komutanım derdine düşmüş...
Bu tablo, ülke bekası bakımından ne kadar güven verebilir....!!






Sabiha Girgin


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;




AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.