booked.net
 
 

 

Damat

 Taciz, yolsuzluk , Zerrab örneği..!! - 22/11/2017





Hande Güçlü
E-Posta
Batı toplumlarında geçmişte tacize uğrayan, halen uğramakta olup ta , çeşitli nedenlerle açığa vuramayanlar, ifşaatlara ve şikayetlere başladılar. Türkiye'de de örnekleri var, İki üniversiteli kız, geçmişte kendilerini taciz eden ilkokul öğretmenlerini dava ettiler ve hatırı sayılır bir mahkumiyet hükmü ortaya çıktı.
Geçmişte tacize uğrayıp, susanlar arasında oscar seviyesinde ödüllü sanatçıların da bulunması, tacizciler arasında da aynı seviyede sanatçılar veya toplumsal gradoları yüksek insanlar olması, meseleyi daha da önemli hale getiriyor.
İfşaatların başlaması ve yaygınlaşması, toplumsal ahlakın giderek bozulduğu bir zaman dilimine denk geliyor, belli evrelerde , ahlaki bir sterilizasyon ( arınma) ihtiyacı doğuyor diye düşünüp, ümitlenmek mümkün..
Yolsuzluklar konusunda da toplumsal hassasiyetler arttıyor, gizli saklı kotarılan akçalı işlerin ortaya çıkması , süreci tetikliyor..
En son , Paradise belgeleri denen, kamusal erk kullanan kişilerin, vergi cenneti denen yerlerde, servetlerini "park etmeleri"'ni ortaya çıkaran, örnek yaşandı.
Konu, ağırlıklı olarak etik açılardan eleştiriliyor..
Başbakanın çocuklarına ait hesapların da bu belgeler içinde bulunması nedeniyle, muhalefet , meclis araştırması açılması konusunda önerge vermiş, iktidar partisinin oyları ile reddedilmiş.. Başbakan, belgelerin "soruşturulmasının", kendisi bakımından mahzur teşkil etmeyeceği beyanında bulunmuştu, anlaşılan parti gurubu farklı düşünüyor.
Akp gurubu , bu kararı ile ,Başbakana'a iyilik etmiş onu korumuş olmadı..
Geçmişte, kendi bakanlarını da aynı şekilde koruma altına almışlardı, Bugün karşılarına , Abd'de "Zerrab davası" olarak çıktı.. Dönemin itham edilen bakanları , yurt dışına çıkamıyorlar, bir tanesi de, uluslararası camiada tanınmayan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vatandaşlığına geçmek zorunda kaldı..
Yarın, benzer suçlamaların muhatabı olma ihtimali var, Çare,; usulüne uygun bir araştırma, soruşturma gerekirse yargılanma ile aklanma..
Akp, giderek, artan bir ölçüde "usulsüzlük" iddalarının muhatabı olmaya başladı.
"AK" adının üzerinde , "gölgelenmeler" artıyor....
15 yıllık bir mutlak iktidar döneminin bagajı ile, erkene alınması muhtemel bir seçim dönemine girilecek.
Toplum, oy verme safhasında, "siyasi bir arınma" sürecini de göz önüne alabilir.
Akp liderliği şiire meraklı, her fırsatta, kendi siyasetlerine uygun düştüğüne inandığı, pasajlar, okuyor,
Bu meyanda, Özdemir Asaf'ın, "Juri" başlıklı ; " bütün renkler aynı hızla kirleniyordu, birinciliği beyaza verdiler " dizesi, de çok şey anlatıyor....



Hande Güçlü


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;




AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.