booked.net
 
 

 

Damat

  Kudüs'ten Kıbrıs' a !! ...... - 13/12/2017





Halide Edip Görgülü
E-Posta
İslam İşbirliği teşkilatı, olağanüstü toplantı sonucu Doğu Kudüsü işgal altındaki Filistin Devleti'nin başkenti olarak kabul ve ilan etti..
2004 yılında, Kıbrıs'ta, Annan Planı referanduma sunuldu ve hayır oyu vermesine rağmen, Kıbrıs Rum Kesimi, bütün Kıbrısı temsil edecek şekilde AB'ne tam üye olarak kabul edildi...
KKTC , Annan Planını desteklemiş olmasına rağmen, resmen kendi sınırlarını bile temsil edemeyen bir duruma düşürüldü ve uluslararsı camiada küçük düşürüldü.
AB, Referandum sonuçlarına bağlı olarak söz vermiş olmasına rağmen, ambargoyu kaldırmadı ve mali yardımlar konusundaki vaatlerini yerine getirmedi..
KKTC ise,verdiği sözleri tutmuş olmasına rağmen, AB üyeliğin, Kıbrıs meselesinin çözülmesi şartına ve dolayısı ile,Kıbrıs Rum Kesiminin, vetosuna muhatap edildi,ve kıskaç altına alındı....
İsrail, Mısır ve Yunanistan, Kıbrıs Rum Kesimine destek veriyor, ortak anlaşmalar imzalıyor ve KKTC'ni yok sayarak, ada çevresindeki enerji kaynaklarını parselliyorlar..
İslam alemindeki dindaşlarımızdan KKTC'ni tanıyan yok, Türkiye , dönem başkanlığında, İİT'nı ayağa kaldırdı ve doğu Kudüs'ün el birliği ile fiilen de olsa tanınmasını sağladı..
Venezüella Devlet Başkanı da misafir olarak toplantıda bulunmuş, doğu Kudüs'e destek vermiş, hiç olmazsa bu değerli kardeşimiz, KKTC'ni tanımak konusunda bir omuz veremez mi?
Kudüs, hayırlı olsun da, Kıbrısı da unutmamak lazım..
1699 yılından bu yana fethedilen tek toprak parçasıdır, akibeti, Süleyman Şah saygı karakoluna benzemesin.


Halide Edip Görgülü


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;




AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.