booked.net
 
 

 

Damat

 "Nalıncı Kesri" İttifakı!!!!!! - 13/03/2018





Metin Bahçeci
E-Posta
Akp ve Mhp seçime dönük yaptıkları ittifakı "cumhur ittifakı" olarak adlandırıyorlar.
İşbirliğinin, seçimle sınırlı kalmayacağı ve zaman içinde aynı kalıp içinde bir bütünleşmeye evrileceği ihtimali kuvvetli.
Seçim barajına yönelik düzenlemelere bakılınca, ittifak yapan partiler bakımından, baraj sorunu olan veya baraja ulaşma ihtimali olmayan partilerin, baraj sorunu olmayan partinin yedeğinde parlamentoya taşınmalarının, temel hedef olduğu açık.
İttifak yapan partilerden , ihmal edilebilecek kadar az olan oranda oy potansiyeli olan partiler, ittifakın yüzü suyu hürmetine, TBMM'de temsil edilebilecekler, ittifak yapmayan partiler, ciddi oy oranlarına ulaşsalar bile, temsil kabiliyeti kazanamayacaklar.
Seçim ittifakı, temsilde adaleti tamamen ihmal ederek, yüksek baraj tartışmalarının köküne adeta kibrit suyu ekiyor ve de dolaylı olarak, seçmenin önüne katmerli bir baraj koyuyor.
Tek kişilik Hükümet mucitleri, şimdi de, eser miktarda oy alan ittifakçı partileri meclise alıp, yüksek oy almış ittifak dışı partileri, meclisten dışlayacak bir organizasyonu, "cumhur ittifakı" adı altında, Türk demokrasisine yedirmeye çalışıyorlar.
Cumhur, temsili demokrasi bakımından sihirli bir kavram, böyle ayak oyunları ile heder edilmesi uygun değil, seçim ittifaklarının önünün açılması gerekli ama bu yöntemle , mevcut sistemde ,zaten sorunlu olan temsilde adalet ilkesi tamamen yok sayılıyor.
İttifakın bu biçimine, "nalıncı keseri " ittifakı demek, daha adaletli bir tarif olabilir.
Nalıncı keseri her vurduğunda kendine yontarmış, tasarlanan ittifak da ,böyle kanunlaşırsa, hep kendine çalışacak gibi.
Anlaşılan o ki bu ittifaka verilecek oyların hangi parti için olduğu da anlaşılsın istemiyorlar. "Cumhur ittifakı" başlığına basılan mühür geçerli, AKP ye basılan mühür geçerli, MHP ye basılan mühür geçerli, ayrıca yetmemiş sağlam oldun diye hepsine de basarsan o da geçerli. Yapılmak istenen nedir? Galiba, şudur; barajın yani %10'un altında kalmadı MHP diyebilmenin önü açılacak, diğer taraftan AKP benim oyum düşmedi diyebilecek, bir diğer parti de katılırsa o ne diyecek bilemiyorum ama buradan herkese seçim sonrası kıvırmak için ekmek var. Ancak tek bir tehlike var, o da, yiğitliğe birşey sürdürmek istemeyenler "%10'un çok üstünde oy aldık" derlerse bunun matematiksel bir kesinliği olamayacak ve yine millet uyutulacak. Korkarım, Cumhur ittifakı, bu sallamalar karşısında %75!!!! olması gerekirken %50 nin altında kalabilir. Sen o zaman sereyle cümbüşü.
Ver coşkuyu ver..... Kimin eli kimin cebinde belli değil, herkes kendine yontuyor ve yontacak. İşte tam bir "Nalıncı Keseri".


Metin Bahçeci


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;




AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.