booked.net
 
 

 

Damat

 Bahçeli'nin CHP takıntısı... - 19/03/2018





Bahattin Genç
E-Posta
Bahçeli, parti kongresinde Chp'ne esmiş gürlemiş. Erdoğan'ı Cumhurbaşkanı adayları olarak ilan etmiş, ancak "arızi bir gelişme olmazsa" şerhini düşmüş.
Bahçeli, sert dönüşleri yapabilen, radikal kararları, "bozkurt işareti" yapar gibi kolaylıkla alabilen bir siyasetçi. Yürüdüğü kulvardan bir anda sapabiliyor veya tam tersi istikamete dönebiliyor. Milyonlarca seçmeni olan ve 46 yıllık bir geleneğin sözcüsü olarak, yayla şenliklerinde demir döğer gibi, eski sözlerini eziyor, yassılıyor.
Siyasetin doğasında, bu kadar olmasa da, "tornistan" gerçeği var, ama, "tam yol tornistan" nadir görülüyor. Sayın Bahçeli'yi de, ayrıcalıklı yapan bu özelliği.
2002 yazında, Bursa Kocayayla Türkmen Kurultayında, aşka gelmiş," meclis 1 Eylül'de olağanüstü toplansın, 3 Eylül'de erken seçim kararı alalım, ve seçim tarihini de 3 Kasım olarak belirleyelim "demiş ve bu takvimde ısrarlı olarak, 3 Kasım seçimlerinin önünü açmış ve de baraj altında kalmıştı.
Kıdemli siayaset analistleri de bu tutumu değerlendirmekte zorlanmış, "kendi oyununa mı geldi, yoksa başka bir planı mı vardı" tartışmaları, uzun süre gündemi işgal etmişti.
Seçimlerin normal takvimine 1.5 yıl varken ve de ayrıca milletin yutmakta zorlandığı acı reçeteler gündemde iken, erken seçim kararının, siyasal intihar olacağı, kamuoyu araştırma şirketlerince ortaya konmasına rağmen, " nuh deyip peygamber dememek" her babayiğitin atacağı siyaset zarı değildi, ama , Bahçeli, düşeş atar gibi hepyek attı ve masadan (parlamentodan ) çekildi.
Kurultay'da, adayımız , "arızi bir gelişme olmazsa" Erdoğandır, demesinin üzerine bir mim koymakta fayda var.
Gemileri yakmışsın, dün ne kavgada ne de siyasette söylenmeyecek sözleri söylediğin muhatabını, aylardır omuzlara alıp adayımız diye ilan etmişsin, şimdi de seçimlere doğro son Kurultayında, "arizi bir gelişme olmazsa" şartını, tırnak içi yapıyorsun,.. ..
Bu ittifak pilavı daha çok su kaldırıacak gibi gözüküyor.





Bahattin Genç


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;




AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.