booked.net
 
 

 

Damat

 Dünya beşten büyük de , - 12/04/2018





Hümeyra Hancı
E-Posta
Cumhurbaşkanının, muhalefetin yönetme kabiliyeti ile ilgili sıklıka kullandığı bir metafor var, bunlara "iki koyun versen, birini kaybederler" diyor....
Son günlerde ana muhalefet liderini, memuriyetten başka bir iş yapmamakla eleştirdi, "yetersizliğini", bir ölçüde, "memur kafası" 'na bağladı.
Ticaret yapmanın, siyasette de marjinal bir katkı/ değer olduğunu düşünüyor, muhtemelen.
Yapılan ticarete bağlı ama, başlıbaşına tüccar karakterli olmak veya sanayicilik geçmişi, tek başına bir yönetim avantajı sağlamaz.
Dünya siyasetinde son dönemin en önemli prototipi Trump, ABD gibi bir ülkede, Clinton gibi müesses düzenin adayını geçti, başkan oldu.
Ticari geçmişi inişli çıkışlı , arada iflaslar da var, ama , toplamda inşaat sektörü de dünya devleri arasında, Abd bir tarafa , İstanbulda bile adı ile anılan bir yapılanma var..
Koskoca Abd'ni ve dış politikalarını ki, her cümlesi nerdeyse dünyayı etkiliyor, sabah, yatak odasından attığı tweet'ler üzerinden yönetiyor.
Son olarak, Suriye'yi füzeler ile vurmakla tehdit etti, hedef paketinin içine Rusyayı da soktu, "taze, fırından yeni çıkmış füzelerinden bahsetti, bu sabah kalktığında, ki, muhtemelen sağ tarafından kalktı, " ne zaman vuracağımı söylemedim, vurabilirim de vurmayabilirim de " tweet'leri ile dünyanın aklını almaya devam etti..
Yarın sabah, ne yapacağı belirsiz, öngörülemiyor, attığı tweet!lere göre pozisyon alanlar, mezarlık selvileri gibi bir o yana bir bu yana savruluyorlar..
Piyasalar, zıvanadan çıksa da, sıktığı palavralar, hakiki füze atışlarına göre, daha tercih edilir..
Cumhurbaşkanı, Putin ve Trump ile, hemen her gün aşırı bir telefon muhabbeti yapıyor.
Yayık çalkalar gibi, kelimeleri ağzında yayan, füze atmaya meraklı Trump'a , -dayanamayıp - "ufak at da civcivler de yesin" ikazında bulunuyor, olabilir.
Putin, zaten , hem siyasi hem ticari olarak en çok kayırılan partner.. "muhabbet , ne diyorsan o " düzleminde olsa bile, şaşırtıcı olmaz.
Merkel, beni bu işe bulaştırmayın" dedi, kenarda duruyor, Theresa May, "biz emperyal yağmada geleneğimizi bozmayız, ne görev düşerse yaparız" havasında, Macron, mahallenin haşarı çocuğu gibi, her topa girmek için hazır ve nazır..Lübnandan başladı, Suriyede pozisyonunu arttırmaya çalışıyor, bu arada ticareti de ihmal etmiyor, , kendi hanedanını haraca bağlayan, Suudi Salman'a müzikal, revü, opera, müze v.s satıyor.... "öğretmeni iyi yetiştirmiş.
Dünya beşten büyük mü, yoksa, bu "beşli" haricindeki dünya , kaç okka , henüz anlaşılamadı..., ama iş , Trump gibi bir show man/business man tweetlerine kalmışsa, işler zor gibi gözüküyor.












Hümeyra Hancı


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;




AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.