booked.net
 
 

 

Damat

 Mesut Özil ve milli takım.. - 24/07/2018





Gürcan Soylu
E-Posta
Mesut Özil, Türkiyenin teklifini reddederek Alman Milli takımını tercih etmiş ve büyük katkılar yapmış, dünya çapında bir futbolcu..
Ayyıldızlı formayı değil, kartal amblemli formayı giymiş olması, futbolcu ve bir insan olarak değerini azaltmadığı gibi, üstünlük sağlayan bir ünvan da değildir....
Endüstriyel futbolun vahşi rekabetinde, ne yazık ki, forma aşkı yerine başka şeyler daha belirleyici oluyor..
Alman milli takımı son dünya kupasında başarısız oldu, günah keçisi olarak Türk asıllı futbolcular gösterildi, yadırganacak bir durum yok, mesele, müslüman olmaları ile de ilgili değil, bir önceki dünya kupasında , kupayı kaldıran Alman milli takımında , Özil , yere göğe konamıyordu, o zamn da müslüman ve Türk asıllıydı..
Futbol sadece bir kazanma yarışı olunca, farklı değerler ve kurallar devreye girer , kazanan her şeyi alır, kaybeden her şeyi kaybeder..
Hırvat milli takımı , final oynadı ve ikinci oldu..Avrupada yıldız seviyesinde oyuncuları var, damalı kırmızı beyaz formayı tercih etmişler, ülkelerinde coşkuyla karşılandılar..
Teknik direktör Daliç, maçları seyrederken , damalı forma ile yoyo topu gibi zıplayıp abartılı sevinç gösterieri yapan Cumhurbaşkanına ve milli başarıyı sahiplenmeye çalışanlara yönelik, tarihi bir manifesto yayınladı..
" tüm siyasilere sesleniyorum, üzerimizden prim yapmayın. Halkımız sefalet ve umutsuzluk cehennemine iten sizlersiniz" ithamında bulundu..
AB'nin en fakir ülkesi olduklarını, organize suça bulaşmış kişilerin yönetimde bulunduklarını,, halkın çoğunun temel ihtiyaçlarını karşilayadıklarını, sağlık sisteminin çökmüş olduğunu, adaletin büyük sermayeyi ve yolsuzlukları aklamakla meşgul bulunduğuna dikkat çekip,, binlerce kilometre sahillerinin olmasına rağmen, deniz görmeyen çocukların varlığına işaret etti..
sonunda da,takım olarak, 23 milyon avro civarında ikincilik primini bir cocuk kurumuna bağışlama kararı aldıklarını ekledi...
sonuç olarak, Hırvatların dünya futboluna verdikleri ders önemli..
Sadece kazanmaya odaklanmanın kıymet-i harbiyesi tartışmalı.. ,,
Gerçek ve beşeri bir başarı için başka hasletler de gerekiyor...
"Futbol sadece futbol değildir"


Gürcan Soylu


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;




AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.