booked.net
 
 

 

Damat

 Istanbul , Dünyanın Şehri . - 27/07/2019





Emre Gülener
E-Posta
Değerli Okurlar,
İstanbul nüfusuna baktığımızda ,16 Haziran 2019 itibari ile, 15 milyon 67 bin 724 kisi olarak görülmektedir. Bu Nüfus, tabii ki kayıtlı nüfus. Bunun kayıtlı olmayanı da eklediğimizde, belki 17, 18 Milyonu bulacak. İstanbul nüfusu, son 5 yılda, yüzde 6.4 büyüyerek, 907 bin 257 kişi arttı. 39 ilçe, 782 Mahallesi, toplam cadde ve sokak sayısı, 30 bin 155. Toplam raylı sistem uzunluğu, 170 km, 7 işletmede inşaat devam ediyor. İstanbul da ,trafiğe kayıtlı araç sayısı, 4 milyon 173 bin . Trafik bir numaralı sorun . Şehrin iki yakası arasında ulaşım, mesai saatlerin de, çok yavaş ilerliyor. Turizm gelirleri ve Yılllık yabancı Turist, Ziyaretçi sayısı çok düşük. Göçler büyük sorun, yabancılar meselesi ise ayrı bir sorun, ama, Tüm bunlara rağmen, şimdi size bambaşka rakamlar vereceğim .Ve farklı bir tablo çizeceğim.
Türkiye'nin 391 Milyar dolarlık Toplam Dış Ticaret hacminin, yüzde 57 lik kısmını Istanbul karşılar. Milli gelirin yüzde 43 nü, tek başına sağlıyor. Ihracatın yüzde 55'i , yaklaşık 92.4 milyar dolar. 131.57 milyar dolar ithalat yapıyor. İstanbul, yüzde 59 ile tüm toplam ithalatın, yarısından fazlasını yapıyor . Şimdi gelelim esas meselemize.
İBB nin toplam 2019 bütçesi, İETT ve İSKİ bütçeleri ile beraber , 34 milyar 801 milyon tl dir. Yani yaklaşık 6 milyar 100 milyon dolar dır. 3 milyar 200 milyonluk (tl) açık var. İBB Yönetimi, borçlanma için, İBB Mecilisinden , yetki istiyor. Bu rakamlar, biraz önce verdigimiz , nüfus, üretim, ihracat, ithalat , ticaret rakamları olan, bir dünya şehri için, hiç mühim değildir. Yeterki doğru yönetilsin, doğru projeler ile doğru hamleler yapılsın, büyük düşünülsün ,
Bu Şehir Dünyanın kavşak noktasıdır.
Bu Şehri Uluslararası Arenada, Finans, Turizm, Lojistik, Ticaret, ve Gayrimenkul Merkezi yapabilmeliyiz .
Sayın Başkan Ekrem Imamoğlu'nu , zor ve yoğun bir mesai doneminin beklediği kesin. İyi kadrolarla Büyük düşünerek, korkmadan, değişimi başlatması gerekiyor. Tabii, bu benim görüşümdür.
Bir sonraki yazım da,
İstanbul daki İş Dünyası , verilerini, Ticaret rakamlarını, Orta ölçekli, Ticari kuruluşlarla , İstanbul'a olabilecek katkıları ile ilgili, bilgiler vereceğim .
Sevgi ve Saygılarımla
Emre Gülener.




Emre Gülener


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;




AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.