booked.net
 
 

 

Damat

 Darbe tevatürleri tedavülde, - 17/02/2020





Hasan Destancı
E-Posta
Abd 'nin Rand Corporation adlı -derin çevrelerinin duygularını da yansıttığı bilinen- düşünce kuruluşu yaptığı analizde, Türk ordusunda orta seviyedeki rütbelilerde "sıkıntı " olduğunu değerlendirmiş.
Şimdilerde Chp'de siyaset yapan gazeteci kökenli bir eski vekil, Akp iktidarının ilk yıllarında Cumhuriyet gazetesine "genç subaylar rahatsız" başlığı atmış, ortalık ciddi biçimde karışmıştı.
Sonrasında, bırakın genç subayları, orta yaş ve üstü olanların dahi, fetö çetesinin komplo davalarının paslı kılıçlarına, boyunlarını kuzu kuzu uzattıkları görüldü.
Darbe literatüründeki çeşitlilik sonucu olsa gerek, özellikle siyasi İslam'a yakın mahfillerde, bu ve benzeri imalar dahi ilginç reaksiyonlara neden oluyor..
Bazı kurnazların, bu tip ihsasları, özellikle, içte ve dışta hazan yaprakları gibi savrulan iktidarı tahkim etmede- elverişli bir araç olarak değerlendirdikleri anlaşılıyor.
En son, 15 Temmuz'da adeta tellal bağırtarak gelen darbe teşebbüsünden sonra, milletin göğsünü siper edişiyle saltanatı kurtarıp biraz olsun şerbetlendikleri beklenmesine rağmen, durumun öyle olmadığı ortada.
Komuta seviyesinin , bir dönemlerin "tak,şak paşası" ( "Başbakan tak diye emrediyor ben şak diye yapıyorum"....!!") kadar iktidar ile uyumlu olduğu biliniyor..
Hal böyle olmasına rağmen, raporun yayın tarihinden neredeyse bir ay sonra, "havada darbe kokusu var" gibi figan etmek, eldeki siyaset barutunun iyice azaldığına bir işaret sayılabilir.
Cumhuriyet mitingleri ile, millet " endişeli modernler" sokaklara döküldüğünde dahi, (emekli birkaç paşadan başka), muvazzaf kesim, fuzuli bir laf dahi etmemişti....
Gazeteci kılığında ortaya salınmış sıradan tetikçilerin bile , Mahmutpaşa işi bir bavul dolusu sahte deliller ile Tsk'ni dut ağacı gibi salladıkları zaman diliminde de kimsenin aklına darbe marbe gelmemiş, genelkurmay başkanının, "rakı kafası" ile attığı tweet'in, neredeyse "darbe teşebbüsü" olarak üzerinde tepinilmişti..
Son olarak da, bugünün, iktidar hedefindeki - zamanın genelkurmay başkanı, Kozmik Odayı, anahtar teslimi olarak fetö çetesinin casuslarına devretmişti..
Özetle, düşük, orta ne de yüksek seviyede endişe edilecek bir şey yok, olmaması da gerekiyor..
Yakın tarih ile bugün arasındaki ironik paralellik ise endişeli modernlerin yerini artık "endişeli yancılar"'ın aldığı....!!


Hasan Destancı


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;




AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.