booked.net
 
 

 

Damat

 Hadi bu sefer de Şanghay'a girek......... - 24/11/2013





Adaletli Yargıç
E-Posta
Şanghay'a girme olayını düşününce zihnim kaydı ve 11 yıl öncesine gitti. 2002 yılının Aralık ayıydı, NAFTA'ya girelim buyurmuştu asrın lideri.
Bunun üzerine bugün araştırdım, kimler o günler de ne demiş diye ve Sayın Perihan Mağden'in aşağıda linkini verdiğim yazısını dikkatlerinize sunmak istedim, yaklaşık 11 yıl öncenin yazısı. Buyrun bir de bundan yakın.

http://www.radikal.com.tr/yazarlar/perihan_magden/haydi_naftaya_girelim-654322

Sayın Ahmet Hakan ise bugünkü yazısında ''Bizi Şanghay'a alırlarsa'' diye ironi yapmış ancak, çoğu zaman olduğu gibi ironisini ''inceden'' azınlığa ithaf etmiş.
Sayın RTE o günlerde '' Bizi NAFTA'ya alın'' değil de
bizi ABD (Amerika Birleşik devletler) nin bir eyalet adayı olarak kabul edin deseydi daha mı teorisi doğru bir söylem olurdu acaba? Ne de olsa bugün göstermelik olsa da yapmaya çalıştığı, bir başka ABD (Avrupa Birleşik Devletleri) ye üye olmaya çalışmak değil mi?
17 Haziran 2003 de yazılan bir kitabın ''ABD mi? ABD mi?'' adlı bölümünde NAFTA,ABD,AB ilişkileri üzerine yapılan yorumlarda Halide Edip Adıvar ve arkadaşlarının 1919-1920 yıllarında savundukları Amerikan Mandası olmaktan, Atatürk'ün karşı çıkmasına, Puerto Rico'nun hala ABD bayrağındaki bir yıldız olamadığına, bizim de diğer ABD bayrağı için yani Avrupa Birliği bayrağı için bir yıldız olmayı bekleyip beklemediğimize, ilk Amerika Birleşik Devletleri bayrağının(çizgili bölümü hariç sadece yıldızlar bölümü,Betsy Ross Flag) şimdiki Avrupa Birliği bayrağına ne kadar benzediğine kadar değişik fikirlerden bahsedilmektedir.
En batıdan en doğuya yani NAFTA dan Şanghay'a ve orta batıda yanımızdaki AB ye, komşularıyla 0 (sıfır) problemden özellikle güney sınırlarımızda ki problemlere ve hatta İsrail'den sonra Mısır'la gelinen noktaya ve de darbeci Sisi'ye anında yanıt vermekteki büyüklüğümüzü gösterenler ile tüm bunları çakamayan demokratik !!! çoğunluğumuza bakınca; sizde nereye gireceğinizi bilemiyorsanız adaletli bir yuh olsun size.








Adaletli Yargıç


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;




AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.