booked.net
 
 

 

Damat

 Sen sana Pişir Sen sana Ye! - 08/01/2014





Adaletli Yargıç
E-Posta
Yanılmıyorsam 15 yıl kadar önceydi Gaziantep kökenli, namusluluğuyla tanınan bir Bakanı vardı kaldıysa Türkiye’mizin, öyle ki adam gibi adam olan o bakan ilk bakanlık görevinde kendisine gelen haksız talepleri görünce tepki göstermiş ve istifa etmişti . Yazının başlığını yöresel olarak 1998 yıllarında konuşma haliyle şöyle kullanıyordu ‘’Sen sağa pişir sen sağa ye!’’ .
Araştırırken gördüm ki Sayın Zülfü Livaneli de 1999 yılının 26 Haziran günü ‘’Sen Sana Pişir…’’ diye Turizm sektörümüzdeki kendimize dönük durumu özetler bir yazı kaleme almış.
Tüm bunlardan hareketle bu başlığın ADALETLİ olacağını düşündüm. Başlık çerçevesinde olaylarımızı sıralayarak değerlendirelim.

1-2010’daki Anayasa değişikliğinin ardından Teftiş Kurulu Adalet Bakanlığı’ndan HSYK’ya bağlandı. Ancak Hakimler ve Savcılar Kanunu’ndaki “Soruşturma” başlıklı 82. maddesindeki hakim ve savcıların görevlerinden doğan suçları nedeniyle inceleme ve soruşturma yapılması Adalet Bakanı’nın iznine bağlı olduğu düzenlemesi aynen korundu. CMK madde 161 son fıkrası gereği, bu yetki kapsamına en yüksek kolluk amiri de dahil edilmiştir. İllerde en yüksek kolluk amiri il Emniyet Müdürü olduğu hususunda tartışma yoktur. Adalet Bakanı HSYK tarafından açılan soruşturma da Emniyet Müdürü ve Cumhuriyet Savcılarının soruşturulması bakımından son karar mercii dir.
2-Anayasa değişikliğinden 2 yıl kadar sonra gündemimizdeki rüşvet ve yolsuzluk olayları başlayınca Sayın Bekir Bozdağ Başbakan Yardımcısı sıfatıyla ilgili savcılar hakkında gizliliği ihlal ettikleri için suç duyurusunda bulundu.
3-Anayasa ve ilgili kanunlar çerçevesinde HSYK 3. Dairesi önce aralarında İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı, Başsavcı vekili Zekeriya Öz, 17 Aralık operasyonunun 2. dalgasında soruşturma dosyası elinden alınan Savcı Muammer Akkaş ile Oktay Erdoğan ve İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok hakkında inceleme kararı verdi.
4-Adalet Bakanlığı kaynakları savcılara işlem yapılması için Adalet Bakanlığı’nın izni gerektiğini HSYK 3. Dairesi’nin inceleme-soruşturma izni talepli 17 Aralık dosyasını bakanlığa göndereceğini bildirdiler. Aynı kaynaklar Bakan Bozdağ’ın (Yanlışlık olmasın, Bakan Bozdağ bir önceki Başbakan Yardımcısı Sayın Bekir Bozdağ dır.) dosyayı değerlendirdikten sonra “inceleme ve soruşturma” izni verip vermemeye karar vereceğini belirttiler. Bakanlık kaynakları HSYK’nın inceleme izni talepli dosyasının henüz kendilerine ulaşmadığını da bildirdiler.
5-Adalet Bakanı Sayın Bekir Bozdağ 08/01/2014 tarihi itibariyle İstanbul Emniyet Müdürü ve Cumhuriyet Başsavcısı hakkında soruşturma izni vermeyeceğini açıkladı.
Şimdi, Adaletimizin güzelliğine bakın, 5 maddelik olaylar zincirinde dilekçeyi veren kişi ile dilekçeyi değerlendirerek karar verecek kişi aynı. Sayın Bozdağ suç duyurusunda bulunmuş, sonrasında yolsuzluk ve rüşvet operasyonları sonucu yapılan kabine değişikliğinde Adalet Bakanlığına atanmış olduğundan kendi şikayeti hakkında hem müşteki hem de HSYK kanunu gereği soruşturma izin makamı sıfatıyla karar vermektedir.
Buyurun bir de buradan yakın.
Sayın Bozdağ’ın Hz. Ömer adaletine uygun bir karar vereceği ve yolsuzlukların soruşturulmasının önünü açacağı beklenirken, yargı işlemlerine izin vermeyen emniyet müdürünü soruşturma dışında tutması hangi Hazretin adaletine uygun bir davranış olmaktadır? Takdir sizlerin.
Sayın Adalet Bakanı, çiçeği burnunda ilk icraatı olarak, Gaziantep yöresinin meşhur ‘’Sen sağa pişir sen sağa ye!’’, karşılığı, ’’Kendin Pişir Kendin ye!’’ icraatını ortaya koymuştur.


Adaletli Yargıç


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;




AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.