booked.net
 
 

 

Damat

 O Bayrağı indirtmeyecektin, komutan.!! - 09/06/2014





Pakize Bayraktar
E-Posta
Lice'de, göstericilerden biri askeri bölgeye girip direğe tırmanarak Türk bayrağını indirdi ve geldiği gibi gitti.. yakın geçmişte, Kıbrısta, bir rum genci aşka gelip, Türk bayrağını indirmek için direğe tırmanırken nöbetçi asker tarafından vuruldu, bayrağı indiremedi..
Bu durumlarda, sarı öküz hikayesini hatırlamakta fayda var.. rivayet muhtelif , köye dayanan eşkiya, köyün albenili sarı öküzünü haraç olarak istemiş, herkes verelim kurtulalım derken, yaşlı, güngörmüş olanı, sarı öküzü vermeyin, verirseniz arkası gelir, kurulamazsınız ,demiş, dinlemememişler ve sarı öküz gitmiş, zamanla, eşkiya azıtmış, istedikçe almış, sonunda verecek bir şey kalmayınca köylüler, ihtiyar haklıymış, sarı öküzü vermeyecektik, demişler, ama iş işten geçmiş!!..
Kıbrısta, bir daha bayrağı indirmek için direğe çıkan olmadı,Licede, askeri birlikten bayrağı indirdiler,arkası nasıl gelir bilinmez..
Bayrağın neyi temsil ettiğini anlatmaya gerek yok, bayrağın nasıl korunacağını da o birliğin komutanına öğretecek halimiz yok, en iyisini komutan bilir, bilmesi gerekir. ama bir şeyi hatırlatma zorunluluğu var, "o bayrağı indirtmeyecektin" komutan !!!


Pakize Bayraktar


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;




AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.