booked.net
 
 

 

Damat

 Rövanş mevsimi açıldı - 01/03/2012





Hüseyin Kaymakçı
E-Posta
Rövanş mevsimi açıldı.28 Şubat'ta dünyayı kendi kışlalarından ibaret sayan bir gurup generalin siyasetin başına bela ettiği ve dini referansları siyasette kullananlara iktidar yolu açan gereksiz müdahale ile ilgili koro halinde ağlamalar, mağduriyet feryatları hala siyasi gündemi işgal etmeye devam ediyor.
28 Şubat dönemi ile özdeşleşen sekiz yıllık kesintisiz eğitimin kaldırılarak, kesintili on iki yıla dönük yeni eğitim müfredatının 2012 eğitim yılına yetiştirilmesinin planlandığı iktidar gurubunca açıklandı. Komisyon çalışmaları son safhaya gelen bu düzenlemenin meclisten geçmesi ile eğitimde 28 Şubatın rövanşı tamam olacak. (Rövanş tanımını iktidar partisi mensupları yapıyor.)
Meclis Genel kurulunda, Kürtçü bir parlamenter,"Kemalist Diktatörlüğ"ün bütün muhaliflerini, İngiliz casusu suçlaması ile astığını iddia etti.İskilipli Atıf denen kişinin asılmasını örnek verdi ve adının son günlerde bir hastaneye verilmesini, itibarının iadesi olarak överken dönemin rejimine "Kemalist Diktatörlük" olarak hakaret etti.
Kürt siyasetinin ,Cumhuriyetin ilk yıllarındaki isyanlarında İngilizler tarafından kullanıldığı tarihi bir gerçektir. İskilipli Atıf denen kişinin de milli mücadele esnasında Kuvay -ı Milliye işgalci emperyalistlere karşı direnirken, İngilizlerle işbirliği yaptığı ve milli mücadeleye katılanlara , işgalcilere direnmemeleri için uçakla atılan bildirileri desteklediği iddiaları var.
"İngiliz" muhipliği(severliği) cumhuriyetle sorunu olan siyasetlerin o dönemlerdeki ortak paydası gibi gözüküyor..
Sonuçta,İskilipli Atıf üzerinden de bir rövanş alınmış oldu.
Meclise,iç tüzüğe aykırı kıyafetle girerek,Genel Kurul düzenini zorlayan ve sonunda,seçilmeden hemen önce ABD vatandaşı olduğu ortaya çıkınca,milletvekilliği düşürülen Merve Kavakçının da itibarının iadesi için çalışmalar yapılıyormuş. Onun da rövanşının alınması işlemi böylece tamamlanmış olacak.
İsmi pek geçmiyor ama aynı dönemde ,meclis kürsüsünden ,Cihet-i Askeriye'ye hakaret edince milletvekilliğini kaybede Bekir Sobacı'nın da itibarının iadesi gerekiyor; onun rövanşının da ihmal edilmemesi gerekir.
Siyaset bu günlerde rövanş alma üzerinden yapılıyor.Bu anlayış gelenek halini alırsa yarın ne olacağını düşünmek bile insanı endişeye sevk ediyor.Olacağı şu ki siyaset yazboz tahtası olur;siyaset bir hizmet aracı,toplumsal barışın vasıtası olmaktan çıkar;herkesin kendi rövanşının peşine düştüğü bir tuhaf mücadeleye döner...

Hüseyin Kaymakçı


Hüseyin Kaymakçı


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;




AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.