booked.net
 
 

 

Damat

 Kral'ın yasını kim tutuyor..?? - 24/01/2015





Oya Bakırcı
E-Posta
Suudi Arabistan Kralı öldü, uzun zamandır rahatsız olduğu bildirildi, Türkiye için, 90 yaşına gelmiş bir fani'nin sıradan ölümü..
Suudi Arabistan bugün iktidarı yönetenler için, mezhep farklılığına rağmen, Hz. Peygamber'in ve İslam'ın kaynağı toprakların sahibi olarak , kendilerini yakın hissettikleri bir devlet.
En büyük petrol vanalarını elinde tuttuğu için, dünya liderleri tarafından da önem veriliyor..
Son zamanlarda, üretimi sürekli arttırarak petrol fiyatlarının düşmesine ve Rusya'nın hizaya getirilmesi politikalarına destek veriyor.. kimse de sormuyor, "madem bu imkan vardı, neden senelerdir yüksek (fahiş) petrol fiyatları ile petrolü olmayan ülkelerin (Türkiye ..) kanını emdiniz.. !!

Ağırlıklı olarak ABD'nin ve Kraliyetle ilişkileri bakımından da İngiltere'nin bölgedeki ileri karakolu olarak biliniyor.
Suudi yönetimi,hac farizasını yerine getirmek isteyen müslümanlar için de, özellikle Türkler bakımından ,sürekli bir kontenjan problemi çıkarıyordu, yıllardır hac kurası bekleyen milyona yakın hac yolcusu için, kura uygulaması, ancak 2014 yılında kalktı.
Hacca gidecek müslümana kontenjan uygula,petrolü, gerçek değerinin bir kaç misline sat, karşılığında da, din kardeşiyiz, bayrakları indirelim.. ..İslamın temel şartlarından biri olan hac görevi adeta bu yönetimin insaf ve takdirinde..
Müslüman, dininin şartını yerine getirmeye çalışırken, Suudiler olaya, neredeyse bir Turizm faaliyeti olarak bakıyorlar..
Türkiyede bir günlük Ulusal yas ilan edilmiş. Ulusal yas, 2893 sayılı Türk Bayrak Kanunu madde 24'e göre uygulanıyor.. TBMM ve Anıtkabir hariç, Bayrak yarıya indiriliyor.. Takdir yetkisi Başbakanlıkta..
Dünyada ulusal yas uygulaması, önemli kimlikler'in kaybı ve de ağırlıklı olarak büyük trajediler nedeniyle gündeme alınıyor..
Suudların Kralı'na emr-i hak vaki olmuş, bizlere ne oluyor..


Oya Bakırcı


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;




AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.