booked.net
 
 

 

Damat

 Tarihe hükmedemezsiniz.. - 06/02/2015





Övgül Demir
E-Posta
Çankayada bulunan cumhurbaşkanlığı forsu kaldırılmış.. Cumhurbaşkanlığı, zamanın başbakanı'nın şahsi tasarrufu sonucu ve re'sen Atatürk Ormman Çiftliğinde yapılan yeni yerleşkeye taşındığı için, "fors" artık orada, Yapının mimari özellikleri ,imar kanununa göre yasal durumu bir tarafa, Atatürk'ün vasiyeti ölan çiftlik arazisi üzerine yaptırılmış olmasın ile bir mesaj veriliyor.. bu mesaj, yeni Türkiye mesajıdır..Cumhuriyet geleneğinden kopuş, bu zihniyetin dillendirdiği parantez kapama ve sonuç olarak tarihin izlerini silmek girişimidir.
Dini siyasette kullanarak toplumun özgür tercihlerini bloke eden kesim, Cumhuriyeti, demokratik olmadığı, tek tipleştirici bir toplum projesini hedeflediği ezberleri üzerinden eleştirir.
Bugün iktidar kavgasına giren bu zihniyet mensupları,aynı zamanda, mezhep üzerinden ve altın nesil proto tipi ile, toplumu, gerçek manada ,tek tipleştirmenin kavgasını da yapmaktadırlar..
Yeni açılmaya çalışılan parantez, demokratik olmayıp, otokratik olma temayülleri taşıdığını her icraatında ortaya koymaktadır..
Cumhuriyet, sınıfsız, imtiyazsız kaynaşmış bir millet oluşturma prpjesini hayata geçirmeyi hedeflemiştir.
Çankayadaki fors bu hedefi sembolize eder.. Şimdi Beştepe^de başka bir tahayyül'ün imajı yapılmaya çalışılıyor..
Demokrasi, kazanan'ın her şeyi alır gibi "göründüğü", bir rejimdir, ama, tarihe hükmetmek mümkün değildir.
.


Övgül Demir


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;




AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.