booked.net
 
 

 

Damat

 Kılıçdaroğlu, iktidar demokrat'larını ürkütmüş..!! - 09/02/2015





HHayriye Çileci
E-Posta
kılıçdaroğlşu,giderek otoriterleştiğini iddia ettiği iktidarın uygulamaları hakkında direnme hakkı'ndan bahsedince ve de üstüne üstlük kurtuluş savaşı metaforuna girince iktidar muhiblerinden feryatlar yükseldi, bermutad "demokrasi" adına..
Bazıları 1961 anayasası başlangıç kısmına atıfta bulundu,, başlanngıç kısmında,Anayasa ve hukuk dışı tutum ve davranışlarla meşruluğunu kaybetmiş bir iktidara karşı direnme hakkından bahsediyor,
Korkunun boyutları hakkikaten de komik seviyede , direnme hakkı lafını, 50 yıl önce yazılan eski bir anayasanın başlangıç bölümüne kadar götürüp, eski Türkiye, darbeci/ittihatçı alışkanlık v.s gibi iri kelamlara bağlamak nasıl bir ruh haletidir..
1982 Anayasa'sının başlangıç bölümü, ki, Anayasa metnine dahildir,son cümlesi;"Anayasa', demokrasiye aşık Türk evlatlarının vatan ve millet sevgisine emanet ve tevdi olunur" demektedir..
Anayasalar, kurumlara değil aynı zamanda,bu toplumsal sözleşmenin tarafı olan millete emanet edilirler.Anayasal gelenek budur...Bir başka deyişle, anayasal sorumluluk, sadece devlet kurumlarına ve iktidara düşmez, herkesi kapsar..İç güvenlik yasası gibi, anayasal bakımından tartışmalı yasama tasarrufları hakkında muhalefet yapmanın da darbecilikle, falan alakası yoktur.. bu telaş niye,..!!


HHayriye Çileci


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;




AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.