booked.net
 
 

 

Damat

 Medine Sözleşmesi.. - 10/03/2015





Pelinsu Korkmaz
E-Posta
Medine'de kabileler arasındaki ihtilaflara son vermek amacıyla yapılan, "Medine sözleşmesi" adı verilen ve Hazreti Peygamber'in talimatı ile gerçekleşen anlaşma, islam tarihinde önemli bir belgeyi oluşturur..
Cumhurbaşkanı ile siyasete hicret etmek isteyen mit eski başkanı arasında da Medinede gerçekleştirilen sulh anlaşması, bu dönem siyasetinin akibeti bakımından önem kazanıyor..
Müzakere süreci adı verilen ve içinde çok yönlü rizkler barındıranönümüzdeki süreçte, cumhurbaşkanı, miti emanet edecek kimse bulamadı gibi gözüküyor..
Bir başka ifade ile, meri kanunlara rağmen gizli olarak başlatılan görüşme trafiğinin mimarı olan mit başkanının devreden çıkması, zaten sık sık yanan devreleri, büsbütün bozma tehlikesi taşıyor..
cumhurbaşkanı, bu tehlikeyi gördü ve ağırlığını koyarak, eski başkanı mit'in başına tekraren ve cebren oturttu..
Tam da bu günlerde, jonathan Powell mit başkanını göklere çıkardı..
jonathan Powell, Tony Blair'e danışmalık yaparak, Ira sürecini, müzakerelere katılarak yönetmiş kişi..şimdilerde, intermediate adlı arabulucu kuruluşun başında, silahlı çatışma yaşanan ülkelerde profosyonel arabuluculuk hizmeti veriyor.. Anlaşıldığı kadarı ile, mit bu kuruluştan da danışmanlık hizmeti alıyor..
Cemil Bayık, Oslo görüşmelerinde Öcalan'ın serbest kalması sözü verildiği, bu konuda yol alınmadan, silah bırakmanın söz konusu olmadığını açıkladı..Paris cinayetlerinin, mit içinden parelel bir yapının icraatı olduğu ve Oslo görüşmelerinin yine mit içinden sızdırıldığını söylüyor..
Kandil , mit ile yapılan görüşmelerin çetelesini, konjonktüre göre kamuoyuna aktarıyor ve kendi hamlelerini yapıyor,, , bir devletin bekasını ilgilendiren bu icraatların yasal bir maliyeti var.. Kandil ve İmralı için farketmiyor, gündüz külahlı gece silahlı siyasi uzantılar için de sorun yok..ama devlet yönetimindeki zaafların sonuçlarını hesaplamak zor..Sonuç olarak, Cumhurbaşkanı, çağıldamaya başlayan dereyi geçerken sır küpünden vazgeçemedi..


Pelinsu Korkmaz


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;




AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.