booked.net
 
 

 

Damat

 Kırmızı çizgiler, pembe çizgiler..!! - 26/03/2015





Züleyha Öncü
E-Posta
Genelkurmay Başkanı mutadı dışına çıkmış ve askeri, ama siyasi ağırlık taşıyan bir analiz yapmış..
Bu değerlendirmeler,"süreç"kod adlı dönemin, bizzat başlatanı olan, Cumhurbaşkanı tarafından, buzdolabına kaldırılabileceğinin işaretleri verilirken, yapılması nedeniyle ayrı bir önem taşıyor..
Bölgede, örgüte karşı uzun zaman sonra operasyon yapılması, karakolların( kalekol) ayrı bir komuta kademesi emrinde toplanması planı gibi gelişmeler, yeni bir "plan tatbikatı"na geçildiği intibaı uyandırıyor.
Süreç'çilerin yere göğe sığdıramadıkları Nevruz mesajındaki "eşme ruhu"nun anında çok sert ifadelerle tekzibi de, aynı mahiyette sayılabilir..
Eşme ruhunu, "ruh"tan saymamasına karşı,"ruh" bilimcileri, sandalyesine raptiye konmuş öğretmen gibi zıplarken arkadan yeni açıklamalar geldi.
Genelkurmay Başkanı,pkk/pyd''nin deaş ile çatışan meşru güçler olarak değerlendirilmesine karşı çıkmakta ve hem içeriye hem de dışarıya dönük bir değerlendirme yapmaktadır..Fransa Cumhurbaşkanı'nın, pyd saflarındaki kadınları arazi kılıkları ile sarayında kabul ettiği hatırlanırsa, terör/terörist tanımı konusunda bakış açısı bakımından ciddi farklılık ortaya çıkmaktadır..
Hdp eş başkanı son beyanatı ile, sürdürdüğü sert söylemini yumuşatmış ve izleme komitesinin, "kırmızı çizgileri "olmadığını açıklamıştır..
Genelkurmay Başkanı'nın, Tsk'nın 2020 startejik Hedefi doğrultusunda ve yeni bir güvenlik ortamında, yeniden yapılanma ve modernizasyon çalışmaları hakkında yaptığı kapsamlı bilgilendirme, bölge konjonktürü nedeniyle oluşan belirsizliklerden kendilerine (ekmek) pay çıkarma hesabını yapanlara ciddi bir mesaj mahiyetindedir..
İmralı/kandil hattında anayasa yazmaya yeltenenler'in hesaba katmadıkları "hassasiyet" ortaya çıkmış gibi gözükmektedir..


Züleyha Öncü


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;




AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.