booked.net
 
 

 

Damat

 Bahar şenlikleri, lorke, lorke ve kaleşinkof.. - 14/04/2015





Mücahit Derinsu
E-Posta
Ağrı kırsalında, bahar şenlikleri adı altında yapılan fidan dikme etkinlikleri esnasında çatışma çıktı.. uzun zamandır süren sukunet ortamı bozuldu ölümler yaralanmalar oldu..Bir kaç istisna hariç, çözüm süreci yüzü suyu hürmetine, teröristler silahlı eylem yapmıyorlardı, ( son gözdağı, sokak hareketleri ile 6/8 ekimde verilmiş ,50 civarında insan canını kaybetmişti) asker zaten kışlasına çekilmiş, karargahın içindeki bayrağı korumaya çalışıyordu..terörist unsurlar şehirlerei nmiş, Atatürk büstleri ile çift kale maç yapıyor, sulh ve sükun hüküm sürüyordu.!!.Terör örgütünün kontrolündeki siyaset batıya sefer açmış, Türkiyelileşmek maskesi ile derin barış mesajları veriyor, her zaman her şeye inanmaya hazır romantik demokratların duygularını çoşturuyordu..
fotoğraf, , akp ve terör örgütünün el birliği ile ittire kaktıra, barışı Türkiye'nin hizmetine sunduklarını gösteriyordu..
Tam da bu esnada, seçim tarihi de yaklaşırken, kamuoyu göstergeleri, manzaranın tadını kaçırdı....
iki taraf ta, bu muhabbetten, umdukları siyasi rantı alamıyacaklarını görmeye başladı..silahlı propaganda bahanesi inandırıcı gözükmüyor..örgüt zaten şehirlerde mukim vaziyette her türlü propagandayı istediği gibi yapıyor, bütün Türkiye bu durumu görüyor, Genelkurmay'ın, yaralı askerleri taşırken, siviller ucundan tuttu, açıklaması da gayr-ı ciddi..Süleyman Şah türbesinin intikalinde, teröristlerin silahlı kuvvetlere eskort yaptığı iddiasına benziyor..
Silah bırakmamış terör ile barış müzakereleri yapmanın iktidar partisine siyasi maliyeti ortaya çıkıyor,terör güdümünde demokratikleşmek, Türkiyelileşmek, bir kaç ismi, listelerde, sağa sola yerleştirmekle olacak kadar kolay gözükmüyor..
siyasi partiler her türlü siyasi kumarı oynayabilirler, maliyeti o seçim sonucuna yansır, anayasal kurumlar için aynı durum geçerli değildir..Emasya protokolünün iptalinden sonra, Valilerin inzibat kuvveti haline getirilmenin, silahlı kuvvetlere de ciddi bir itibar maliyeti olmuş gibi gözüküyor.. Teröristler'in bulunduğu bölgelere gönderilmeyen silahlı kuvvetler, milletin ordusu oluyor, zülf-ü yare dokununca, Demirtaş'a göre, TSK', bir partinin ordusu oluyor..
Türkiye, seçimlere, adeta, bir yayıkta çalkalanır gibi gidiyor..


Mücahit Derinsu


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;




AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.