booked.net
 
 

 

Damat

 Yeni Türkiye'ye karşı, Merkez Türkiye ... - 21/05/2015





Behiye Candan
E-Posta
Chp, iktidarıa gelmesi halinde hangi stratejik hedefleri öngördüğünü açıkladı.. Birinci sınıf demokrasi, rekabetçi ve üreten bir ekonomi, , hakça bölüşen, liyakata dayalı sürdürülebilir bir sosyal devlet yapısı, yakın coğrafyaya barış ve refah ihrac eden bir politik düzen..
Akp'ninn 2023 hedefine karşılık,Chp, 2035 tarihi itibarıyla, bir merkez ülke olarak dönüşümün tamamlanmasını programlıyor..
Coğrafi konumun ve genç nüfus'un avantajlarını,farklı vektörlerdeki ulaşım ağları, enerji hatları,mega kentler, ar-ge öncelikli bilim ve sanat merkezleri ile bir arada değerlendirip, küresel ölçekte bir ticari konsolidasyonun, merkez ülkesi olma planlanıyor..
Akp, dış politika stratejisindeki zaafları nedeniyle, bölgesel güç ve başbakanın sevdiği tanımlama ile bir havza gücü olma iddiasından uzaklaştı..
chp, uluslararası ilişkilerde, ideolojik yakınlıklara değil, demokrasi ve hukuk'un üstünlüğü'nün getireceği, avantajı öne çıkarıyor..
akp, Cumhurbaşkanı ile organik bağını koparamadığı için, nevi şahsına münhasır bir Başkanlık modeli'nin baskısı altında, hukuk'un siyasete tabi olduğu, bir düzlemde yol almaya çalışıyor,
chp ise, hukuk devleti vurgusunu öne çıkararak bir merkez ülke olmanın yollarını arıyor..
Akp lider kadrosu,meydanlarda, muhalefetin bir projesi var mı diye, halka soruyordu..
Artık, öyle gözüküyor ki, ana muhalefetin de bir projesi var..


Behiye Candan


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;




AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.