booked.net
 
 

 

Damat

 Üst akıl, hakiki aklı..!! - 09/06/2015





Gülgün Bağcı
E-Posta
Hdp, imece usulü ile (her türden siyasal görüşün desteği ile), "görüntüde", gökkuşağı çoğunluğunda sayılabilecek bir politik hareket halinde, meclise girdi.
Hangi saikle verilirse verilsin, aldığı oylar, Hdp'nin bir sonraki seçime kadar müktesebatındadır. Kandil mi yönetir, İmralı mı yönetir, Hdp yetkili organları mı yönetir, siyasi sorumluluğunu etkilemeyecektir. Diğer partiler bakımından da, dramatik değerlendirmelerden ziyade siyasetin kendi rasyonalitesine uygun tavırlar almak zorunluluğu vardır. Halk siyasi tercihini ortaya koymuş ve seçimini yapmıştır.. Parlamenter demokrasi, yeni meclis aritmetiği ile, bir icra organı, hükümet, ortaya çıkarabilecek midir? Gündemin sorunu ve sorusu budur ve acil çözüm beklemektedir. Sadece çözüm sürecine hapsolmuş bir arayış, Türkiye siyasetinin önünü açamaz ve daha ağır sorunların ortaya çıkmasına neden olabilir. Akp ve Hdp, seçim arası vermiş gibi görünen süreci revize etmek ve yeni parlamento aritmetiğine uyarlamak durumundadırlar. 25. dönem TBMM'ni bloke etme ihtimali olan bir diğer konu, yolsuzluk iddiaları ile ilgili soruşturma konularıdır. Yeni dönem Parlamentosu aynı zamanda,yasama tasarruflarına, kanun faaliyetlerine bir çeki düzen vermek ve her keyfi talebi bir torba içinde kanun haline getirmek uygulamalarını , geriye de dönük olarak restore etmek zorundadır. Hakim parti tahakkümünden kurtulmuş bulunan yeni dönemde,kanun yapma sorumluluğunda kaliteyi "hukuk" seviyesine çekmek gerekmektedir, ancak bu yolla , son dönemde keyfileşen icraatlar ve sonuçları ortadan kaldırılabilir.
Son dönemin moda kavramı üst aklın, bugüne kadar ne işler çevirdiği bir tarafa, seçim sonuçlarının, Türkiye'nin sorunlarını çözmeye başlayabilmesi için, "hakiki" bir akla ihtiyaç bulunmaktadır..


Gülgün Bağcı


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;




AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.