booked.net
 
 

 

Damat

 Milli Mutabakat.... - 23/07/2015





Hamdi Karagül
E-Posta
Türkiye güneyden ve güneydoğudan sıkıştırılmaya başlandı.. Suruç patlatıldı, şimdilik 32 olan kayıp sayısının artmasından endişe ediliyor ( yoğun bakımda olan yaralılar var), Suriye sınırından askerleri hedef alan atışlar yapılıyor, askerler ölüyor.. Adıyamanda bir asker şehit oldu, Diyarbakır'da polisler vuruluyor.. Amerikalı bir üst düzey temsilci yetkililer ile görüştü, Obama Cumhurbaşkanını aradı taziyelerini iletti ve arkasından da güvenlik zirvesi toplantısı gündeme geldi..(Başbakan, Genelkurmay Başkanı, Mit Başkanı..) İlerleyen saatlerde de, İncirlik üssünün, Koalisyon güçlerinin uçaklarına açılmasına dair gizli bir Bakanlar Kurulu tezkeresinin imzaya açıldığı haberi, ajanslara düştü.. Koalisyon görüşmelerinin avare kasnak bir göstermelikten ibaret olduğunu, CHP eski genel başkanı açıkladı ve Kasım'da seçim var iddiasını ortaya koydu..( Kılıçdaroğlu da , seçim ihtimalinin koalisyon ihtimalinden yüksek olduğu değerlendirmesi yaptı..Bugün köşelerde , Suriye'leşmek üzerine yorumların çokluğu dikkati çekiyor.. 7 Haziran seçimlerinin ortaya koyduğu demokratik Türkiye rayihası bir anda, terör bataklığına dönme ihtimali yükselen Türkiye'ye bıraktı.. Türkiye algısı, "ortadoğu yangını" algısına paralel bir seyir izliyor, son saldırılarla psikolojik eşik aşıldı.. Türkiye, bu cendereye, kumpas davalarla yıpratılmış bir Genelkurmay ve parti siyasetine angaje bir istihbarat teşkilatı ile giriyor.. Türkiye'nin güneyinde binlerce km'lik sınır boyunda, güvenlik zaaflarının olduğuna dair vahim iddialar var.. Güneydoğu bölgesinde, devlete paralel bir yapılanmanın, terör örgütü direktifi altında hüküm sürdüğü biliniyor, İstanbul'un göbeğinde, cenaze töreninde, maskeli ve kaleşnikoflu militanlar düzen sağlıyor, Anadolu yakasında kılınan toplu namazlarda, Türkiye'yi düşman ilan etmeye hazır olduğunu açıklayan örgütün propagandası yapılıyor.. Ülke sınırları içinde zulalanan tonlarca patlayıcı olduğu, Mit üst düzey mensupları tarafından ifşa edilmiş vaziyette , uyanmaya başlamış ve eyleme hazır intihar hücrelerinin varlığı sır değil..
Siyaseti'n cevap vermesi gereken soru şudur,mevcut iktidar erki bu kuşatmayı yarabilir mi, yoksa, acil bir milli mutabakat tesisi mi gereklidir..
Obama'nın müdahalesi, meselenin kontrolden çıkmakta olduğunu gösteriyor..Ülke, en üst seviyede alarma geçilmesi gereken haldedir.


Hamdi Karagül


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;




AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.