booked.net
 
 

 

Damat

 Beştepenin yolu, Kılıçdaroğlunun yolu.. - 21/08/2015





Rengin Karlı
E-Posta
Cumhurbaşkanı, Beştepenin yolunu (adresini ) bilmeyenlerle kaybedecek zamanım yok diyerek, Kılıçdaroğlu'na hükümeti kurma görevi vermeyeceğini dolaylı olarak açıklamış...
Anayasa madde 116, Cumhurbaşkanına takdir hakkı da içeren bir görev ve yetki normuna işaret ediyor, TBMM Başkanı ile istişare ederek ( danışarak), seçim hükümeti kurabilir, hükmünü uygulamak veya olası bir ihtimal dahilinde yeni bir görevlendirme yapmak seçeneği de takdir sınırları içinde mütalaa edilebilir. Ülkeyi, yeni yapılmış seçimin hemen akabinde, tekrar seçime zorlamak yerine, madde 116'nın, ülkeyi hükümetsiz bırakmamak yönünde bir " amaçsal yorum" ile takdir edilmesi, "yönetimde istikrar "bakımından anayasal düzenin mantığına daha uygundur .. (Prof. Dr. Abdurrahman Eren'in kanun-i esasi adlı sitesinde, tekrar seçim ile ilgili kapsamlı bir değerlendirilmesine ulaşılabilir)
23 Ağustos itibari ile, 45 günlük süre dolacağından, Cumhurbaşkanı'nın tekrar seçim takdirinde ısrarlı olacağı anlaşılıyor..
Cumhurbaşkanı, muhalefetin Beştepe boykotunu değerlendirirken duygusal davranıyor..
CHP, Mustafa Kemal'in vasiyeti yok sayılarak meydana getirilen yapılaşmaya tarihi nedenlerle itirazda bulunabilir.. Burada yadırganacak bir durum yok, Kılıçdaroğlu, hin-i hacette ne yapar bilinmez ama, altı okun yolu, Beştepe ile değil, ancak , Çankaya ile kesişir..


Rengin Karlı


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;




AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.