booked.net
 
 

 

Damat

 Kürt kedisi Kürt petrolü!! - 12/12/2015





Mehpare Genç
E-Posta
Barzani'nin cumhurbaşkanlığı külliyesinde Kürt bölgesel yönetimi bayrağı altında ağırlaşmış. Kuzey Irak bölgesinden petrol sevkiyatı sayesinde ilişki durumları şimdilik iyi seyrediyor. Bir aralar, kisa bir süre önce , Türkiye'ye verilecek bir kedimiz bile yok diyorlardı. Teröristlere sponsorluk yapıyorlar ve Türkiye'nin güvenlik sorunu ile akılları sıra makara yapıyorlardı.
Bölgede şartlar sürekli değişiyor. Sürekli bir istikrarsızlık ve buna bağlı kontrollü kaos durumu var,,
Bölge üzerindeki yağmanın sona ereceği ve paylaşmanın tamamlanacağı zamana kadar bu durum sürecek gibi gözüküyor. Suriye'de son tango bitene kadar, ticaret de devam ediyor, İşidin üzerinden Suriye petrolü pazarlanıyor , Kuzey Irak petrolü de Türkiye üzerinden dışa açılıyor, Irak merkezi hükümetinin itirazlarını ciddiye alan yok, uluslararası hukukta yapılan başvurular da sonuçsuz kaldı, son olarak , bir ABD mahkemesi uluslararası hukuka aykırılık itirazını reddetti. Yeni dünya düzeninde savaş başka, husumet, düşmanlık başka , ticaret , tatlı karlar başka, bu tarafta savaşırken gibi gözükenler, el altından birbirlerine silah satıyor, petrol alışverişi yapıyorlar, ne savaşın ahlakı ne ticaretin kuralları kaldı. Geriye, olup bitene bir mana veremeyen masum insanların tedirginliği nin huzursuzluğunun tuhaf maliyeti kalıyor.
Uluslararası toplum yeni dünya düzeni ve barışı için bir çuval kurallar kurumlar ihdas etti ama en önce en güçlüler koydukları kuralları ihlal ettiler, kurumları tanımadılar.
Sonuçta, olanlar ortada, küçük cocukların cansız bedenleri kıyılara vuruyor, kedi bile vermeyenler, petrol boruları döşüyorlar. Kurallar, kurumlar işe yaramıyor, yeni bir ahlak anlayışına ihtiyaç var.


Mehpare Genç


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;




AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.