booked.net
 
 

 

Damat

 TSK'nin hassasiyeti.. - 31/03/2016





İsmail Kalın
E-Posta
Teröre karşı, mevzuat bakımından yeterli güvencesi olmadan- meskun mahallerde de, emniyet güçleri ile beraber kahramanca mücadele eden, TSK karargahı açıklama yapma zarureti hissetti.

Uzun zamandır, her vesile ile yandaş medya ve türevlerinin istiskaline maruz kalan asker, yeni bir pozisyon tanımlaması yaptı.

Karargah, milli birlik beraberlik, Anayasa, Hukuk Devleti, demokratik toplum gerekleri, bazı il ve ilçelerde gece gündüz operasyon, başlıklarını öne çıkararak, iktidara yakın olma konforunu kullananlara, dolaylı bir mesaj verdi.

Açıklamada, disiplin, mutlak itaat ve tek emir komuta hiyerarşısine de özellikle vurgu yapılıyor.
Kısa açıklama metni uzun boylu analize muhtaç değil, mealen, "verilen görevi, hukuka uygun olarak yerine getirmeye çalışıyoruz, teşkilatımıza hakimiz, çatlak ses çıkmaz ve özellikle mesaj arayanlara da bizden ekmek çıkmaz" duygusu öner çıkıyor.

Darbe söylentileri, iktidar destekçilerinin,lojistik sıkıntısına düştükleri zamanlarda, tedavüle soktukları, bayatlamış bir enstrüman.
Bu konuda yolu, Büyükanıt açtı ve muhtıra ucubesinden çok ekmek çıkardılar. İran atasözünde olduğu gibi, kavunu yediler, kabuğunda kaymaya çalışıyorlar.
Cumhurbaşkanı ise, artık farklı yaklaşıyor, Başkomutanlık titri üzerinden, kardeş, evlat, mesai arkadaşlığı ,köprüleri kurmaya çalışıyor..
Her vesile ile yancılar tarafından ırgalanmaya çalışılan kurum ile gönül bağlarını kuvvetlendirme çabası içinde görülüyor..
Gecikmiş ve biraz siyaset mülahazası ağır basıyor olsa da, doğru tavır budur,
Yüze göze bulaştırılan çözüm süreci acemiliğinin, cephaneliğe çevirdiği sokaklarda, bu ordunun mensupları,güvenlik güçleri, korucular ile birlikte, göğüs göğüse çarpışıyor, yaralanıyor, hayatlarını kaybediyorlar, üç beş kelime dağarcığı ile yazıp ,konuşanların, ayar vereceği yer değil orası...


İsmail Kalın


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;




AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.