booked.net
 
 

 

Damat

 Jandarma ve geçici Köy Korucuları..!! - 26/09/2016





Halit Tanıl
E-Posta
Anayasa paketininin üzerinde anlaşılan az sayıda maddelerinden biri de , Jandarma Genel Komutanınlığının MGK da temsil edilmemesi..
15 Temmuz sonrası, faturanın tamamı askeri cenaha çıkarıldı.. Er ve erbaşlar , askeri öğrenciler topluca kıyama uğradı, komuta kademesindeki bazı kademsizler darbeye kalkıştılar, tuvalete dahi gitmek için izin alma durumunda olanlar, darbe suçlusu oldular.. Demokratik Anayasa iddiasında olan parti temsilcileri de, muhtemelen aynı havaya uyup, jandarmayı, kuvvet komutanlığı seviyesinden inzibat kuvveti haline getirme hususunda mutabakat sağlamışlar..
Jandarmayı geri plana çekerken, geçici köy korucuları ile ilgili statü değişiklikleri gündemde..Teröristlere karşı, kırsalda asker ile organize hareket eme kabiliyetine sahip özel timler olarak yeniden yapılandırılmaları düşünülüyor, geçici ve köy ekleri kaldırılarak, sadece "Korucu" ünvanı altında , ağır silahlar ile teçhiz edilecekler.. Bugüne kadar tartışmalı olan statüden çıkarılıyorlar , asli ve daimi güvenlik/muharebe unsuru haline getiriliyorlar..
Jandarma, kuvvet olarak, Yeniçeriliğin kaldırılıp, askerlik hizmetinin muntazam teşkilatlar tarafından yürütülmesi ,fikri üzerinden hayata geçirildi..,
Hem iç güvenlik hizmeti, hem de I. nci Dünya ve kurtuluş savaşında olduğu gibi, cephe gücü olarak ,önemli bir hizmet geleneği birikimine sahip..
Sınır koruma, komanda eğitimi, havacılık birlikleri,kriminal araştırma birimleri, olay yeri inceleme timleri, patlayıcı madde imha unsurları v.d güvenlik hizmetlerini muharip unsurları ile birlikte yapabilme gücünde,tecrübesinde......
Köy korucuları, bölgenin sosyolojisinde, güvenlik güçlerine yardımcı olmak bakımından çift taraflı ve önemli bir işlev gördü, görüyor..Özlük hakları bakımından , düzenli bir standarda kavuşturulmaları da gerekiyor.. Ağır silahlar ile donanım ise, , korucu unsurlarını ,asayiş ötesi bir muharebe gücü haline getirmek ve bir ölçüde Hamidiye Alaylarını fikrini üst seviyeye taşımak olur.. .... Bölgenin durumu ve sınır ötesi gelişmelere bakılınca..Jandarmayı geri çekip, korucuları ileri sürmenin,askeri stratejideki riskleri üzerinde düşünmek zorunluluğu var..


Halit Tanıl


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;




AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.